Vægttab kan være svært

vægttab

Hvorfor har jeg svært ved at tabe mig? Sådan har du måske spurgt dig selv op til flere gange. At gå på slankekur kan være ekstremt svært. Også fordi der findes så mange forskellige slags kure på markedet, der faktisk kan danne mere forvirring end gavn.

Få support fra dit bagland

Når man skal tabe sig, er det som tommelfingerregel en rigtig god idé at have den fulde opbakning fra sit bagland. Det er ikke nemt, derfor har man brug for den fulde support. Venner, familie eller kæreste. Jo flere der støtter dig i dit projekt, jo nemmere er det også at indfri dine mål. På den måde stiller man sig også til ansvar overfor sine mål, da man ikke ønsker at skuffe dem som står én nærmest.

BMI-beregneren kender du

Et af de pæglemærker som har været anvendt inden for sundhed og slankekure i årevis, er din BMI. Man kan anvende en BMI beregner, som kan være med til at kontrollere ens vægt, og give en idé om hvor man ligger henne i forhold til normalen.

Selvom BMI-beregneren er et rigtig godt værktøj, bør man altid være kritisk overfor de tal du får givet. Du skal være kritisk, hvis du træner meget, da muskler ganske vidst vejer mere end fedt. Derfor kan det være en god idé at supplere din beregning, med en bodyscanning, som specificerer din kropsvægt, fordelt på fedt, muskler, væske m.m.

Selvkontrol er alfa omega

Det er vigtigt med en god selvkontrol. For hele udviklingen ligger ved dig selv. Det handler om livsstilsændring, og ikke noget der kun skal stå på i en periode. Hvis man ser sådan på det, vil man hurtigt kunne falde tilbage i den nuværende livsstil. Det er også derfor, at det er vigtigt at man får udarbejdet et holdbart fundament, uden at det bliver ekstremt. Bliver det ekstremt, bliver det svært at lave en livsstilsændring, og du ser det mere som om en periode der skal overstås. Sådan bør det ikke være. Det skal ikke være en lang sej kamp, men rettere en proces hvor du kan stå inden for din kost og træning.