Klar til at blive forældre?

Hvis du og din partner overvejer at få børn, står I over for en stor beslutning. For de fleste er det en god beslutning at få børn, og hvis det er noget, man har lyst til, er det næsten altid en god idé. Men det kan svært at vide, om man faktisk har lyst, og frem for alt, om det er det rigtige tidspunkt at få børn på i ens liv, eller om man bør vente nogle år. Her er nogle af de aspekter, I med fordel kan inddrage i jeres overvejelser omkring forældreskab.

Er I klar til ansvaret?

Lad os fokusere på de to store spørgsmål, man i hvert fald bør stille sig selv, iblandt en masse andre mindre spørgsmål. Nummer ét er: er vi klar til ansvaret? Det er et stort ansvar at være forælder, og det er vigtigt at være klar over, om man er parat til det.

Sæt jer ned og hav en alvorlig diskussion med hinanden om, hvad det egentlig er for et ansvar, der følger med det at blive forældre. Er det noget, I er parat til? Således må man ofte sætte sine egne behov til side for at kunne stå til ansvar for sit barn.

Hvis barnet har brug for noget, er det dit ansvar. Hvis barnet kommer noget til, er det dit ansvar at få det behandlet. At sætte et barn i verden er et ansvar, der strækker sig helt til barnet bliver voksent og myndigt selv, og dermed er det altså en langsigtet ting, man siger ja til. Det er det hele værd, hvis bare man er indstillet på det.

Er I klar til skemaet?

Spørgsmål nummer to, som I bør stille jer selv, er om I er klar til de store omvæltninger i hverdagen, som følger med at blive forældre. Det indebærer måske meget mindre søvn, samtidig med at det indebærer at I kommer til at skære meget af den privattid, I før har haft til jer selv og hinanden, ud af skemaet.

En af de måder, I kan forberede jer både på skemaændringer og ansvaret, er ved at få en hund først. For eksempel kan i anskaffe jer en sød og behagelig Dogue De Bordeaux. Dog de Bordeauxs er store og kærlige og derfor er de perfekte, hvis I gerne vil mødes af en glad sjæl, når I kommer hjem. Selvfølgelig er det ikke det samme at have hund som at have børn, men det kan alligevel godt sammenlignes. Hundeejertilværelsen kan ses som en miniatureudgave af tilværelsen som forældre, og på den måde kan det være rigtig god træning for jer.