Udstyr til boksetræning

bokseudstyr

Du er måske netop startet op med boksetræning og er blevet bidt af det, men aner ikke hvilket udstyr du behøver og skal købe? Hvis dette passer på din situation, så skal du blot læse videre i denne artikel. Det er nemlig vigtigt, at man har de helt rette redskaber – både for at få mere ud af træningsformen, men også for at komme skader og uheld i forkøbet. Handsker, sko og den rigtige boksepude, som man kan slå løs på, er alle vigtige redskaber, når man dyrker boksetræning. Det rigtige udstyr kan til gengæld være svært at finde, hvis man ikke lige er bevendt med hvad man skal holde øje med.

Find den rette boksepude til din træning

For at finde det rigtige udstyr skal man for det første gøre sig bevidst hvad det skal bruges til. Der kan nemlig være en verden til forskel på, om man er nybegynder (og har små krav) eller man har dyrket boksetræning gennem en årrække (hvor der stilles højere krav til udstyr) disse overvejelser skal man således gøre sig, før man giver sig i kast med at købe. Eksempelvis kan det være svært at finde en boksepude til dig, der lige er startet med sporten. En boksepude er nemlig ikke bare en boksepude, for der kan være ret stor forskel i kvalitet, alt afhængig af hvilket materiale den er laet af.

Yderligere skal man ved køb af boksepude se efter vægten. Grunden til dette er, at den helst ikke skal rykke sig alt for langt væk fra ens krop, når man sætter slag ind. Hvis den er for let, ryger den alt for lang væk, og det bliver derfor svært at finde en rytme i ens kombinationer. Hvis den derimod er for tung, så giver den ikke efter når man slår på den, og træningen kan således ende med at blive alt for stationær.

Med det rigtige udstyr bliver boksetræningen let som en leg

Kunsten for at finde den helt rigtige boksepude er afgjort af hvordan ens boksestil er. Eksempelvis om man slår bløde eller hårde slag. Samtidig er det også vigtigt, om ens krop er stor (man bevæger sig ikke så meget) eller man er en meget let og mobil kæmper (man bevæger sig rigtig meget) hvor ens fodarbejde i ringen er ens primære styrke. Således findes der altså optimale løsninger til begge slags typer, og det drejer sig bare om at få testet forskellige puder af, så man kan finde ud af hvilken der er den rette.