Triathlon – de tre discipliner og det rette udstyr

triathlon

Hvis du er på udkig efter den ultimative oplevelse i forbindelse med træning af din krop, kan du med fordel overveje at gennemføre et triathlon. I et triathlon tester du dine evner i alsidige discipliner, som alle kræver noget forskelligt af dig. Samtidig er der forskellige sværhedsgrader. Der vil dermed være triathlon for dig, som er let øvet, og dig, som er mere avanceret. Har du interesse i at vide mere om triathlon, disciplinerne samt det korrekte triudstyr, kan du læse mere her.

Første disciplin består af svømning

Svømning er for mange ikke den typiske træningsform. Dette er dog synd, da svømning træner mange forskellige muskler i kroppen, og det er derfor sundt at svømme. Når det kommer til svømning i triathlon, vil det enten foregå i et bassin, en sø eller det åbne hav. Distancerne varierer mellem 950 og 3800 meter alt efter sværhedsgraden deraf. Inden triathlonet er det vigtigt at træne op dertil. Derfor er det en rigtig god idé enten at tilmelde sig en svømmeklub eller hyppigt besøge den lokale svømmehal.

Cykling er anden disciplin

Når du har svømmet den pågældende distance, er det tid til cykling. Her er distancen en del længere, og du skal i denne disciplin cykle 20-180 km. For at få trænet dine ben- og lårmuskler godt op, kan du med fordel cykle en del i din fritid. Du kan vælge at træne selv, men du kan også vælge at tilmelde dig en cykelklub og cykle med andre. Hvis du har svært ved at komme af sted selv og holde motivationen oppe, kan det være en rigtig god idé med en cykelklub. Her får du et socialt samvær og føler en vis forventning om fremmøde. Dog skal du huske på, at du til triathlonet blot er dig selv, selvom du er omgivet af de andre deltagere.

Sidste etape består af løb

Løb er for mange mennesker den mest almindelige træningsform, og løbet kan derfor virke som den nemme del af triathlonet. Dog skal man have i tankerne, at man inden da både har svømmet samt cyklet. Musklerne er derfor godt brugt, og løb kræver derfor også træning inden. En ideel træningsform er, at du i din træning skiftevis løber og cykler. På denne måde vænner du din krop til skiftet, hvilket vil være en stor fordel for dig under triathlonet.

Det rette triudstyr til dit træningen samt triathlonet

Det handler ikke blot om at have det korrekte udstyr til selve triathlonet. Inden det skal du nemlig bruge mange timer og kræfter på at træne op. Her vil det rette udstyr ligeledes være en fordel for dig og samtidig gøre oplevelsen deraf bedre. Hvis du har en ¼ Ironman i tankerne, behøver du ikke nødvendigvis investere i en masse triudstyr. Vil du dog gennemføre ½ eller hel Ironman, vil det være en rigtig god idé at overveje udstyret.

Hvis du skal svømme på det åbne hav, anbefales det, at du svømmer i en våddragt. Derudover kan du købe svømmebriller samt en badehætte. I etapen med cykling er det obligatorisk at have en godkendt cykelhjelm. Her er en god cykel, drikkedunk, cykelbriller, svedabsorberende trøje, cykelsko og cykelshorts alt sammen triudstyr, der vil komme dig til gode. Når du skal løbe, vil det være ideelt med et par gode løbesko og løbetøj. Hvis du mangler dit triudstyr, kan du med fordel klikke her. Denne shop er en specialbutik for triathlons, og du er derfor sikker på at finde det korrekte udstyr.

Nu er der ikke andet end at sige held og lykke med din træning samt dit triathlon!