Træning på ferien

Træning på ferien

Når du skal på ferie, så behøver din form ikke blive ødelagt. Der skal nemlig ikke så meget til, for at du bevare din gode form i denne korte periode.

Kroppen har af og til brug for ekstra restitution, og dette kan eventuelt kombineres med ens ferie. Og ellers er der som regel rig mulighed for træning på ferien, hvis man bare er lidt kreativ.

Sådan træner du på en charterferie

En charterferie er et ideelt sted at træne, da der oftest er adgang til både vand og strand. Svømning er noget af den bedste træning overhovedet, så det er bare med at svømme nogle baner i havet.

På denne måde får du både sol, natur og træning på en gang. Det gode ved svømning er også, at du ikke behøver træne så længe af gangen, da træningen i sig selv er meget effektiv.

Svøm eventuelt nogle baner som intervaltræning, så får du hurtigt stimuleret både iltoptagelse og muskler.

Strandløb som en del af træningen på ferien

Der findes næsten ikke noget bedre end løb på stranden i bare tæer. Er der meget varmt på din ferie, kan du starte dagen med en løbetur på stranden, mens du kigger på solopgangen over havet.

Det er hårdt at løbe i sandet, så det er en rigtig god måde at holde ens form ved lige. Fødderne synker ned i sandet, og det stiller ekstra krav til dine muskler og kondition.

Det er samtidig en stor naturoplevelse, som du kan dele med din kæreste eller venner. Hvis i er friske, så kan i kombinere løbeturen med en dukkert i havet. Så er dagen startet på en perfekt måde.

Restitution er vigtig

Har du mest lyst til at slappe af på din ferie, så kan du sagtens planlægge dit træningsprogram efter dette. Vores krop kræver af og til noget ekstra restitution, så din form behøver ikke tage skade af en uges fri.

Efter ca. 6-8 uger er det normalt optimalt med en træningspause, som enten kan være total træningsfri eller meget let træning.

Sørg for at træne relativt hårdt i de sidste par uger inden ferien, så kan pausen faktisk være med til at forbedre din form.