Træn derhjemme – køb det rette udstyr

træne hjemme

Vil du gerne i gang med at træne? Eller ønsker du at spare penge på fitnesscenteret? Så træn derhjemme. Det er nemt og ligetil. Du skal hverken bruge store maskiner eller grundig erfaring. Lidt plads på stuegulvet og en træningsmåtte, så er du faktisk klar.

Dog kan det være en fordel at investere i lidt udstyr. Det er mest af alt, så du ikke kommer til at sidde fast i de samme øvelser. Der sker i stedet lidt variation. Og hvis du kan mærke, du bliver bedre, er det fedt at kunne tage en tungere håndvægt. Dit træningsudstyr kan altså blive en motivationsfaktor for dig.

Fordele ved at træne hjemme

Når du træner hjemme, vil den største fordel være, at det er nemt. Du skal ikke uden for en dør. Så egentlig kan du pakke dine undskyldninger for ikke at træne væk. Træning skal være sjovt, og det er vigtigt, at du nyder det. Løber du et par gange om ugen, men er det hver gang en kamp, er det ikke den rette træningsform. Du vil ikke give dig hen til træningen, som du gør, når du synes, det er sjovt.

Træning derhjemme er også oplagt til dig, som har en travl hverdag. Og ja – det har de fleste. Men hvis du gerne vil prioritere træning, kan hjemmetræning være en mulighed. Og husk, at en lille smule træning er bedre end ingenting.

Du kan træne morgen eller aften, og du kan træne så lang tid, du vil. Hvis du synes, at det er svært at vide, hvordan du skal træne, så søg på internettet. Her vil du finde et hav af videoer om hjemmetræning. Du får vist, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre. Og når du bliver mere tryg, kan du lave dit eget træningsprogram med de øvelser, du finder sjovest.

Det skal du bruge

Når du træner derhjemme, kan du vælge at gå hele vejen eller vælge det mest praktiske. Du kan købe større maskiner. De kræver plads og opbevaring. Og du skal vide, hvordan de skal repareres, hvis de går i stykker.

Hvis du derimod ønsker at træne på hobbyplan, er der nogle enkelte redskaber, som du ikke kan undvære:

  • Træningsmåtte
  • Mavehjul
  • Kettlebells
  • Håndvægte.

Ovenstående er naturligvis ikke en forudsætning for, at du kan begynde din hjemmetræning. Og det er ikke nødvendigt i starten. Men på sigt anbefaler vi, at du udvider din træningsform. På den måde bliver du ved med at synes, det er sjovt. Måske du senere kan anskaffe dig en elastik og udfordre dig selv på den måde.

Hvis du gerne vil have fokus på din balance, kan du købe en balancebold eller en stor træningsbold. Hvis du ikke ved, hvordan du skal bruge disse, kan du ligeledes finde videoer med instruktioner.

Gør det nemt for dig selv

Selvom det er en fordel, at du kan træne, når du har lyst, kan det også være en ulempe. Hvis du ikke har faste tidspunkter, hvor du træner, bliver det for nemt at lade være. Og særligt hvis din familie synes, det er hyggeligere, du sidder i sofaen om aftenen.

Det kan være en god idé, at du har to dage om ugen, hvor du træner. Sørg for at prioritere det i hverdagen. Måske du skal skrive det i jeres familiekalender eller fortælle det til din familie. Så ved de også, at det er noget, som du gerne vil. Og som de skal respektere og lade dig gøre.

Hvis du har mulighed for det, kan det være godt at sætte tidspunkt på. Hvis du ved, at du gerne vil træne om morgenen, kan du stå tidligere op. Eller du kan gøre det om aftenen, når børnene er lagt i seng. Mærk dog efter, om du er for træt til at træne på dette tidspunkt.

Få mere motion ind i hverdagen

Hvis du generelt ønsker at dyrke mere motion, kan du have in mente, at du skal lade bilen stå. Tag cyklen – eller gå. Hvis du bor tæt på din arbejdsplads, kan en gå- eller cykeltur om morgenen gøre underværker. Også selvom det er mere fristende at sætte sig ind i en varm og tør bil.

Ud over der er et sundhedsmæssigt aspekt i at tage cyklen frem for bilen, kan det også have en økonomisk fordel. Det er en billigere løsning, og du vil ikke bruge lige så mange penge på benzin. Desuden vil det påvirke prisen på din bilforsikring, hvis du kan sætte det årlige kilometertal lavere. De kørte kilometer om året har betydning for din bilforsikring. I dag er nemt at finde en billig bilforsikring – også selvom det er hos samme forsikringsselskab.

Det handler desuden om de små ting. Parker længere væk fra indgangen til supermarkedet, og tag trapperne i stedet for elevatoren. Denne motion tæller også med i det samlede regnskab.