Tøj til træning

løb

Hvilket tøj skal du vælge når du vil træne? Syntetisk, bomuld eller uld? Vi guider dig til et sikkert valg.

Træningstøj til styrketræning og fitness

Når du er hjemme eller i fitnesscenteret, så er merinould det sikre valg. Her får du et ventilerende lag, som du sagtens kan svede i. ”Uld? Kradser det ikke?” – tænker du måske. Moderne merinould kradser og lugter ikke og det er faktisk meget behageligt.

Icebreaker, Smartwool og Aclima har lavet rigtig mange lækre modeller, som du kan bruge til træning såvel som hverdag. En god uldundertrøje er guld værd – når du skifter temperaturer og får pulsen op.

Tip: Find uldundertøj hos Friluftsland

Tøj til cykling og løb

Til cykel- eller løbeturen kan du vælge hurtigt transporterende tøj af syntetisk materiale. Det tørrer hurtigst, og giver dig en god oplevelse. Det har i mange år været det fortrukne valg

Merinould er dog de senere år blevet næsten lige så godt, som det syntetiske materiale, og du kan med fordel vælge uld hvis du nyheder den ventilerende funktion, som hjælper dig ved at tilpasse temperaturen – også ved meget høj effektivitet og svedproduktion. Modsat det syntetiske materiale lugter uld ikke af sved efter brug.

Alle de andre steder

Sørg for at have flere lag med dig. Når du vælger fitnesstøj bør du både vælge undertøj og mellemlag af uld og syntetisk materiale. Hvis du skal udendørs kan du med fordel se efter ventilerende beklædning, som fx en softshell-jakke. Her vil en skaljakke være for lukket, vælg den kun hvis det ikke er tørvejr.

Når du vælger tøj, så husk at have fokus på ventilation og hvilket miljø du skal være i. Rådfør dig desuden altid hos din forhandler af sportstøj, de er ofte eksperter på området.