Tips til dig med en aktiv hund

hunde

Mange aktive mennesker vælger også at få sig en aktiv hund. Der er nemlig ikke nogen bedre motiverende faktor, end når en sød hund tigger om at komme med ud på en løbetur eller gerne vil lege. Særligt hvis du også bruger en del tid i fitnesscenteret eller på at bevæge dig uden din hund, er det dog ikke sikkert, at du altid kan matche dens energi. Derfor kommer der her et par tips til dig med en aktiv hund, så du kan tilgodese både dig selv og hunden.

Giv din hund frihed med en hundelem

Først og fremmest bør du sikre, at hunden altid kan få sig rørt, når den har lyst. Den har trodsalt ikke altid brug for dig for at have det sjovt. Gør du ikke det, kan du ende med at have en overenergisk hund, der ødelægger et eller andet. Det er dog et nemt problem at løse. Det handler nemlig bare om at få installeret en hundelem hurtigst muligt. Se de mange forskellige mulige hundelemme på hundelem.dk.

hund

Din hund er dog som grundregel fuldstændig ligeglad med, hvilken hundelem den får, så længe den kan presse sig ud gennem. Det kan dog være en god ide at kigge mulighederne igennem, hvis du gerne vil have en hundelem, der står bedst muligt til din dør eller bare en, du kan regne med de næste mange år.

Sådan aktiverer du hunden

En hundelem kan dog ikke alene aktivere din hund. Sørg derfor for, at hunden har noget at lege med, når den er alene. Det kan for eksempel være bidelegetøj eller små sjove puslespil, der både kan aktivere krop og hjerne. Det bedste legetøj er dog en anden hund. Hvis du gerne vil have en aktiv hund, kan det altså være en god ide også at få to. På den måde kan de nemlig holde hinanden med selskab samt aktivere hinanden. Det kan måske lyde som en mundfuld, men så længe de begge er rimeligt veltrænede, kan det faktisk vise sig at være nemmere.

Sidst men ikke mindst bør du dog huske at prioritere din hund. Hvis du vælger at eje en aktiv hund, så er det også dit ansvar at aktivere den. Så må du prioritere således, at mere af din motion kommer til at foregå sammen med hunden i det fri. Det er nemlig masser af aktiviteter, I kan lave sammen, hvis bare man er lidt kreativ.