Tips til at skabe sundhed på arbejdspladsen

sund kontormand

De fleste med fuldtidsjob bruger cirka en tredjedel af døgnets timer på jobbet. For at få gladere medarbejdere med mere energi kan det derfor være en god idé at indtænke sundhed på arbejdspladsen. Det giver både en højere kvalitet og effektivitet i udførelsen af arbejdsopgaverne samt mere tilfredse og aktive medarbejdere. Der er flere måder, hvorpå sundhed kan implementeres, og i denne artikel får du nogle nemme tips til at skabe en sund arbejdsplads.

Få en ordning med firmafrugt

En nem løsning til at fremme sundheden i virksomheden er at tilbyde medarbejderne gratis firmafrugt. I stedet for den velkendte kageordning kan en frugtordning være en erstatning – eller et supplement, hvis I ikke helt kan undvære fredagskagen, når I tager på weekend. Frugt tilbydes efterhånden hos de fleste virksomheder som et personalegode, og din virksomhed kan hoppe med på vognen ved at bestille en passende løsning hos FrugtKurven. FrugtKurven tilbyder forskellige ordninger af firmafrugt, alt efter hvad der passer til jeres behov. Udforsk deres sortiment her og hjælp dine medarbejdere med at nå op på de daglige seks stykker frugt og grønt, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Tilbud om frokost

Frokost er essentielt for dine medarbejderes koncentration, når de sene eftermiddagstimer sætter ind. Derfor er det vigtigt, at det prioriteres, at der holdes frokostpause. Ikke nok med at en mættende og nærende frokost giver bedre energi, så kan det også være et godt afbræk midt på dagen, hvor hjernen tvinges til at tænke på noget andet end arbejdsopgaven. For at imødekomme medarbejdernes sundhed, og for at de ikke sidder med de samme rugbrødsmadder hver dag, kan en frokostordning indføres. Der findes cateringfirmaer over hele landet, der kokkererer frokoster med et stort udvalg af både varme og kolde retter. Ved at tilbyde en frokostordning med et større udvalg er der bedre chancer for, at dine medarbejderes sanser stimuleres, og at de får den rette energi. Det bidrager til en øget effektivitet og bliver derfor også en fordel for virksomheden.

Få rørt jer i løbet af dagen

Noget af det værste, du kan gøre, er at blive i den samme stilling hele dagen. Der er ikke noget mærkværdigt i, at flere og flere får nakke- og rygproblemer på grund af arbejdet, da de fleste sidder foran en computer hele arbejdstiden. Derfor er det en god idé at opfordre dine medarbejdere til at skifte stilling i løbet af dagen. Det kan eksempelvis være ved at indrette kontoret med hæve/sænke-borde, så de kan stå op og klare arbejdsopgaverne. På nogle kontorer ses det også, at medarbejderne af og til sætter sig på en pilatesbold for at aktivere balancesystemet, mens der arbejdes. Et andet tip er, at du og dine medarbejdere gør det til en vane, at I går en tur rundt om bygningen et par gange om dagen. Det kan også være med til at skabe et nødvendigt afbræk.

Sociale arrangementer

Sundhed på arbejdspladsen knytter sig ikke kun til den fysiske, men også til den psykiske tilstand. For at skabe en god balance mellem arbejde og sociale relationer internt mellem medarbejderne kan I lave nogle arrangementer, hvor I kan tale om andet end arbejde på kryds og tværs. Når medarbejderne føler, at de kommer tættere på hinanden, kan det desuden medføre, at de får et stærkere samarbejde på arbejdspladsen. I kan eksempelvis lave en ordning, hvor der spares sammen til en årlig sommerfest, eller I kan ønske hinanden god jul med en julefrokost. I kan afprøve klatring sammen eller se, hvem der er bedst på en golfbane. Kun fantasien sætter grænser.