Tips til at gøre hjemmetræningen nemmere

Mor og datter laver hjemmetræning

Hjemmetræning kan være svært, men nødvendigt. Som helt almindelig dansker kan det være en svær rutine at komme ind i, og det kan kræve hjælp og støtte fra venner og familie, før man kommer ind i en god rytme.

Hvis du har svært ved hjemmetræning, så læs med her og find ud af, hvad du har brug for: Er det træningselastikker, du skal have købt, eller skal du kigge på din kost? Læs videre her og find ud af det!

Det rette udstyr

Det rette udstyr er alt fra tøj og sko til træningselastikker og håndvægte. Du kan ikke lave nogle stræk hjemme på dit stuegulv, iført nattøj og med TV’et tændt, og så kalde det træning.

Først og fremmest bør du have en måtte, så du kan stå fast. Træningselastikker og -bolde kan være gode at investere i, for at du får det bedst mulige træningsresultat. Som minimum bør du anskaffe dig små håndvægte, der kan hjælpe dig med at øge belastningen på dine statiske øvelser; én til hver hånd. Kun sådan kan du blive ved med at rykke dig, efter din egen kropsvægt er blevet nem at træne med.

Kost

Kost spiller en kæmpe rolle i at holde sig sund, og for at opnå god hjemmetræning, kan du ikke være afhængig af træningselastikker eller andre materialer. Det vigtigste er nemlig, hvad du belønner dig selv med.

Efter en times træning bør du ikke gå ud i køkkenet og spise dig mæt i chokolade. Hav frugt og grøntsager liggende klar, så du kan spise sundt og give din krop den balance, den har brug for. Hjemmetræning alene gør dig nemlig ikke sund og stærk, du er nødt til at give den det rigtige brændstof.

Motivation

Når du så har købt sko og træningselastikker og er blevet en ekspert i at skære frugt, så må du da være motiveret til at træne hele tiden – ikke?

Nej. Hjemmetræning konkurrerer med hjemmets bekvæmmeligheder: Fjernsynet er lige dér, sofaen er lige foran dig, det er så nemt bare at give op.

Motivation kan være svært at få fat i, og det kan sagtens ske, at du i en periode er nødt til at tvinge dig i gang. Men før eller siden vil du komme ind i en rytme, du vil blive glad for.

Det er helt i orden at distrahere dig selv, mens du træner. Hvis dit hoved er et andet sted, men kroppen arbejder, som den skal, er der jo ingen problemer! Du kan tænde fjernsynet eller se en serie på din telefon, mens du laver dine øvelser, og du kan læse i en bog, mens du står med hulahopringen eller træningselastikkerne.

Hvis du har brug for ekstra motivation, så kan du aftale med en ven, at I træner sammen i hver jeres hjem. I kan ringe op via videochat og lave øvelser med hinanden, og når I får pusten, kan I snakke sammen og motivere hinanden. Det er trods alt sjovere, når man er to!