Tag til Sydamerika og se fodbold

Tag til Sydamerika og se fodbold

Hvis der er ét sted i verden, hvor man har en markant passion for fodbold, er det i Sydamerika. Du kan opleve fodboldpassion i særklasse i alle de store sydamerikanske byer fra nord til syd og fra øst til vest. Så om du vil se fodbold i Medellin, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo eller Santiago, er det bare med at vælge en eller flere af byerne og komme af sted. Når man tager på længere rejser, kan der af og til opstå forsinkelser. Du kan her læse, hvad dine rettigheder er, hvis du eksempelvis skal til Buenos Aires, men dit fly er forsinket i mere end tre timer. Læs her om erstatning ved flyforsinkelser.

Lidt om den sydamerikanske fodboldoplevelse

I Sydamerika har de ikke lige så mange ting at gå op i, som vi har heroppe. Der er fodbold, familie, venner, og det er dét. Ofte er de tre ting tæt forbundne med hinanden: Folk, der holder med Boca Juniors i Argentina hænger for det meste ud med Boca-venner. Deres familie er selvfølgelig også Boca-fans.

Fodbold i Sydamerika er en del af sydamerikanernes klare identitet. Klubberne er kulturbærende institutioner, og det at være på stadion i Sydamerika kan give dig et væld af oplevelser og indtryk. På den ene side kan du opleve eufori, lutter passion, karnevalslignende stemning, fyrværkeri og larm, men på den anden side kan der også være de lidt negative oplevelser. Det kan ske gennem vold, slagsmål, demonstrationer i gaderne, konflikter med politiet og lignende. På godt og ondt er sydamerikansk autentisk.

Det skal du se fra nord til syd

Der er mange kampe og lokalopgør, man kan og bør se i Sydamerika. Vi tager dem fra en ende.

I Buenos Aires er der så mange lokalopgør fyldt med passion og intensitet, at det ville tage en Harry Potter-bog at skrive dem alle. De fleste kender Boca mod River. Men der er også et vildt opgør mellem Independiente og Racing. Til begge opgør vil du opleve rå passion og en larmende måde at juble på, du ikke kommer til at opleve andre steder i verden. Det kan vi garantere.

I Rio er det Flamengo mod Fluminense, der er stort. Her vil du opleve karnevalslignende stemning.

I Santiago er der Universidad de Chile mod Colo Colo, hvor den rå passion gør sig gældende. Lidt på samme måde som i Argentina.

I Medellin får du en blanding af Brasilien kombineret med Argentina og Chile. Det vil sige karneval og selvfølgelig passion.

Sådan kan du komme derned

Hvis ikke du har økonomien til at komme på en uforglemmelig fodboldrejse, er det muligt at tage et lån. Læs om Anna Finans ved at klikke her.