Sæt gang i din fedtforbrænding

gåtur

At øge sin daglige fedtforbrænding behøver på ingen måde at være hverken kedeligt eller hårdt. For det hele handler om vaner, og hvis du blot kan ændre nogle af dine vaner vil du opleve, at du forholdsvis hurtigt kan se resultater. Desuden handler en god fedtforbrænding også om at gøre det til en del af din hverdag at tænke over hvordan du bedst muligt kan bevæge dig lidt mere og spise mere varieret og sundt.

Start dagen med en gåtur

De fleste vil som det første om morgenen gå direkte ud i køkkenet og lave morgenmad og dernæst sætte sig ind foran en skærm og spise. Det er klart, at dette kan være fristende, men det er sjældent mest optimale måde at kickstarte forbrændingen på. Hvis du lige fra morgenstunden ønsker at gøre noget godt for forbrændingen kan du lave lidt morgengymnastik. Her behøver du ikke avancerede videoer og specifikt sammensatte træningsprogrammer. Du kan blot bevæge dig en smule ved at lave nogle englehop, et par mavebøjninger, et par armbøjninger og så lidt udstræk til sidst. Det behøver ikke at tage mere end 10 minutter.

Er du til frisk luft og gåture kan du også gå en kort tur om morgenen i rask tempo og på den måde starte dagen med høj fedtforbrænding. Her behøver du ikke at gå i mere end 15 minutter for at få et udbytte. Uanset hvad du vælger at gøre om morgenen, om det er en gåtur, morgengymnastik, fitnesstræning eller lignende, så er det vigtigste, at du gør det på tom mave. Selvom det kan virke lidt kontraintuitivt så vil en tom mave gøre, at din krop i højere grad bruger dine fedtdepoter til forbrænding, hvilket vil gøre, at din fedtforbrænding stiges. Når du er færdig med morgentræningen vil din krop stadig have øget fedtforbrænding i tiden efter. Når du får pulsen op lige fra morgenen af og inden du indtager dit første måltid, så kickstarter du fedtforbrændingen og det har vist sig at være ganske effektivt – så længe du får din morgenmad inden der er gået for længe for at stabilisere blodsukkerniveauet.

Gør bevægelse til en del af din dag

Det er ikke tilstrækkeligt at lave lidt om i vanerne om morgenen for også i løbet af dagen kan du foretage dig forskellige ting, som i sidste ende vil være med til at øge din fedtforbrænding. Har du et stillesidende kontorjob kan det af og til være svært at få bevæget sig i hverdagen da man er bundet til sin stol. Men nye studier har vist, at det faktisk gør en stor forskel at stille dig og cirka hvert kvarter. På den måde kan du lige strække benene, bevæge kroppen en smule, og dernæst kan du sætte dig igen.

Har du ikke hæve-/sænkebord på dit kontor er der dog også andre ting, som du kan foretage dig i løbet af din arbejdsdag, hvis du ønsker at se nogle af kiloene forsvinde. Du kan for eksempel gå en kort tur efter frokost, hvilket vil gøre noget rigtig godt for din forbrænding. Dette kan du også gøre til en social ting ved at spørge en eller flere af dine kollegaer om de vil med. På den måde kan du både få en god fedtforbrænding samtidig med, at du kan nyde et øjeblik med dine kollegaer.

Læs også denne artikel om, hvordan man kan indføre mere motion på arbejdspladserne.

Artiklen er skrevet af Steffen.