Sådan restituerer du bedst efter endt træning

Sådan restituerer du bedst efter endt træning

Restitution er en vigtig faktor for, at du får de resultater ud af din træning, som du ønsker. Nøglen til god restitution er sund kost, massere af væske og hvile, men det viser sig faktisk også at være effektiv at bevæge sig en smule under restituerings fasen. Man skal både det ene og det andet og så alligevel ikke – der er en masse gode råd til, hvordan du kan restituere bedst og nogle er selvmodsigende, akkurat som ovenstående. Det er vigtigt, at du gør, hvad der passer bedst til dig og din krop og lytter til, hvad din krop fortæller dig. Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvad du kan gøre for at restituere bedre.

Hvile betyder nødvendigvis ikke afslapning

Træning nedbryder kropper og restitueringsperioden er her, hvor din krop bygger sig selv op igen. Lad din krop bygge sig selv op igen, på den bedst mulige måde, ved at restituere hensigtsmæssigt. På den måde får du ikke kun de bedste resultater – du får også langt mere overskud og kan derfor træne endnu bedre næste gang. Når du skal restituere, så er det vigtigt, at der kommer ro på. Du skal lade kroppe hvile, men dette betyder ikke at du efter endt træning skal ligge bomstille. Efter endt træning er det nemlig også vigtigt, at du kommer af med alle de affaldsstoffer du har fået i kroppen, dette gør du bedst ved at få gang i blodcirkulationen. I restituerings fasen skal du altså ikke overbelaste dine muskler, men holde dem en smule i gang, så blodcirkulationen også kommer i gang. Du kan eventuelt gå en lang tur, cykle på job eller lave andre praktiske ting, imens du restituerer.

Få den mest effektive restituering proces

Det er dog ikke altid at kroppen kan restituere selv eller det kan være at du har pådraget dig en skade under træningen, i sådanne tilfælde kan det være at du har brug for ekstra hjælp under restituerings fasen. Det er heldigvis blevet mere udbredt at træne, derfor er der også kommet flere muligheder og gadgets på markedet. Har du pådraget dig en skade under træningen, eller ønsker du at få en mere effektiv restituering process, så kan du med fordel se på, hvilke muligheder du kan få ved at bruge Recovery boots. Hvis du træner meget eller har et meget aktivt job, så er disse nærmest et uundværligt værktøj.