Sådan kommer du i gang med basketball

Idræt

Find et hold i nærheden

Basketball er en sport i udvikling, som løbende får mere opmærksomhed i Danmark. I modsætning til fodbold er basketball dog stadigvæk en niche sport, og derfor kan det godt være svært at finde en klub, der udbyder basketball. Her kan man bruge Danmarks basketball forbunds hjemmeside ved at søge https://www.basket.dk/Find-en-klub.

Ikke giv op efter din første træning

Din første træning ville højest sandsynligt være fyldt med frustrationer. Hvis det hold du kommer på allerede, har spillet i noget tid, kan det virke umuligt at følge med. Her er det vigtigt, at man ikke giver op, da man som komplet nybegynder, ville rykke sig rigtig hurtigt i starten. I starten er det vigtigt at observere de andre spillere og prøve at følge med så godt man nu kan.

Basketball klubber har et fantastisk Fællesskab

Basketball indebærer et meget tæt fællesskab. Man er oftest 12 på et hold, hvilket gør at man kommer tæt på sine holdkammerater. Sammenholdet er hvad der gør at du på en dårlig dag, har noget at se frem til. Nemlig at komme til træning med dine holdkammerater og give den gas. Men basketball er ikke kun for børnene. Forældrene ville komme til at møde andre forældre, og dette er også med til at skabe nye venskaber blandt forældrene. De fleste klubber har oftest et cafeteria, hvor forældrene kan sidde og hygge sig sammen, imens deres børn træner, eller de kan også overvære træningen.

Skal man have udstyr til basketball?

Inden du begynder at investere penge i basketball udstyr er det en god ide at afprøve om det er noget for dig først. Et par simple indendørs sko og almindelig løst træningstøj er fint til din første træning. De andre spillere ville sikkert have de fedeste outfits med NBA-trøjer og basketball sko, man lad dig ikke skræmme af dette. Brug mindst 3-4 træninger for at se om det kunne være en interessant sportsgren for dig, før du investere i basketball udstyr.

Hvor kan du købe basketball udstyr?

Basketball udstyr kan findes i de fleste sportsbutikker. Der er dog nogle websites som dedikerer sig i at sælge basketball udstyr. Her kan du for eksempel bruge www.nordicbasketball.com. De har et stort udvalg af baskettøj, hvor du kan finde alt, det du skal bruge til en fornuftig pris.

Husk nu at basketball er en disciplin, der kan tage lang tid at blive god til. Derfor er det vigtigt, at du bliver ved med at træne og ikke giver op.