Sådan kommer du i gang med at træne

kvinder løber for at komme i form

Træning ved vi alle er sundt, men det er dog stadig ikke alle som dyrker sport på det ene eller andet plan, eller blot holder sig aktiv i det lokale fitnesscenter. Der kan være et hav af grunde til at man endnu ikke er kommet i gang, men fælles for mange, så er der nogle barrikader som er meget klassiske – nogle som vi i denne artikel forsøger at guide dig godt igennem, sådan at du kan komme i gang med at træne og derved opnå de anbefalede 30 minutters motion/aktivitet dagligt.

Prioriter træningen – forsøg at skemalægge den

Hvis du ikke føler at der er overskud i din dagligdag til at presse motion ind, så vil det aldrig rigtigt blive en succes for dig at melde dig ind i et fitnesscenter. Det kræver at du prioriteter tiden, som det kræver at holde din krop i gang. Stort set alle mennesker kan på den ene eller anden måde finde tiden til at få sig rørt, selvom det kan virke uoverskueligt.

Det handler om at du prioriterer din tid.

Helt ubevist så laver du allerede prioriteringer hver eneste dag, men du undgår også ubevist at lave plads til at være aktiv. Hvis du er ærlig med dig selv, så kunne serien du følger med i måske ses på et andet tidspunkt eller du kunne måske stå en time før op så du kan nå ud at løbe om morgenen – det handler meget simpelt blot om at få prioriteret at dyrke motion. Et godt tip kan derfor være at du kigger indad og overvejer om der er nogle ting i din dagligdag som du kan undvære, eller måske blot flytte rent tidsmæssigt, sådan at du får tid til at være aktiv.

Vær opmærksom på at få restitueret korrekt

Restitution er vigtigt for kroppen og derved noget man aldrig bør nedprioritere. Der findes mange måder hvorpå at din krop restituerer, men uanset hvordan du vender og drejer det, så sker dette mest effektivt om natten, hvor kroppen for alvor kan slappe af. At få sin søvn er derfor en god ting – du bør så vidt muligt stile efter at få mindst 7-9 timers søvn. Dette er dog individuelt hvor meget man har behov for.

Søvn er dog ikke alt – kosten spiller også en væsentlig rolle ift. hvor godt din krop restituerer. Sund kost, som er rig på fibre og andre virkemidler gør at kroppen nemmere og bedre kan restituere. Der finder også en række produkter som er lavet netop til formålet. Her kigger vi typisk på enten restitutionspulver eller restitutionsbarer, som du kan købe mange steder og ligeledes også på nettet.

Så første step i mod at komme godt i gang med at træne er at du får prioriteret træningen – det behøver ikke tage mere end 30 minutter. Dernæst er det også vigtigt at du respekterer at kroppen mange gange har brug for resitution.