Sådan kan du forbedre din restitution med en massagepistol

restitution med en massagepistol

Hvis du har gået til stålet under træningen, har du nok brug for at restituere. De fleste kender til at have ømme muskler, og man føler, at de aldrig bliver løsnet op. Det kan være en rigtig god idé at bruge en massagepistol, da den kan forbedre din restitution gevaldigt.

Hvad er en massagepistol?

En krydsning mellem en massagebold og en boremaskine. En massagepistol er en batteridrevet motor med en stødende arm, hvor der medfølger mundstykker, der er tilpassede efter kroppen. Armen støder pulserende og vibrerer afhængig af den styrke, som man har valgt. Man kan variere styrken efter behov, og det er en af de mest effektive måder at nå helt ind til de punkter, der gør ondt.

Hvad er en massagepistol godt for?

Massagepistoler er særligt effektive til atleter og personer, der træner ofte. Pistolen får kun restitueringen til at finde sted hurtigere, men hvis den bruges inden træningen, kan den faktisk give dig bedre bevægelsesfrihed, fordi der løsnes op i bindevævet omkring musklerne. Massagepistolen er også god til at afhjælpe stramhed, som kan føre til overbelastningsskader. Hvis du normalt bruger en foam-roller, vil du opdage, at massepistolen går dybere ned i vævet.

Hvordan bruges en massagepistol?

Det er vigtigt at begynde blidt og forsigtigt, hvis du ikke har brugt en massagepistol før. Begynd med det runde eller flade mundstykke, som er lidt mere almendækkende end de to andre og sæt pistolen i gang på det laveste niveau.

Det kan godt føles ubehageligt, når man først begynder at bruge den. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad der er øm smerte, og hvad der er decideret smerte. Massagepistolen bør kun anvendes til ømme muskelknuder, der skal løsnes op og ikke til muskelskader.

Du kan starte med at lægge dig på en træningsmåtte. Tænd for massagepistolen og begynd din massage. Det er et godt tip at bevæge pistolen i retningen af hjertet for at stimulere blodcirkulationen. Det er også fint at arbejde i store områder omkring din smerte og stivhed. Niveaumæssigt er det fint at starte på det laveste niveau og eventuelt skrue op, hvis man føler, at der er behov for det. Men hellere brug mere tid på området end at skrue op.

Målet er at løsne dine ømme muskler op, ikke at angribe dem yderligere. Husk at holde dig væk fra de store vaskulære områder, som venerne i nakken, undersiden af armen og din rygrad.