Sådan holder du dig sund

Kvinde løber i park

Det er efterhånden blevet alment kendt, at det er vigtigt for den gennemsnitlige dansker at holde både krop og sind sundt.

Sundhed er et vidt begreb, og der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på spørgsmålet om, hvordan man holder sig sund.

Man skal huske på, at vejen til en sund livsstil ikke behøver at være ensbetydende med en meget stringent og hardcore tilværelse, hvor det ikke er tilladt at spise sukker eller drikke et glas vin.

Imidlertid er der flere generelle råd og retningslinjer, man bør holde sig for øje, når man snakker sundhed.

Vejen til en sund livsstil er kortere, end man skulle tro – her kommer nogle overordnede tips til, hvordan man holder sig sund.

Spis sundt, drik vand – og sov

Uden mad og drikke dur helten ikke – det er måske nok et gammelt ordsprog, men det har i den grad stor relevans i 2021.

Man bør altid sørge for at spise sundt og varieret, men samtidig bør man generelt ikke drikke alt for mange forskellige ting.

Vand er således vejen frem, og man bør for så vidt muligt kun drikke det vand, der er renset for diverse giftstoffer, der desværre ofte kan være i drikkevand.

Ydermere bør man prioritere at sove de anbefalede 7-8 timer hver nat, for man kan ikke sige sundhed uden at sige søvn.

Hvis man gerne vil undgå et liv præget af sygdom, skal man ikke tøve med at prøve CBD-olie, som er et rigtig godt supplement til en i forvejen sund livsstil.

Olien kan nemlig styrke kroppens immunforsvar, som er det vigtigste våben i kampen mod sygdom.

Vær aktiv

Vejen til en sund livsstil afhænger imidlertid ikke kun af, hvad man spiser og drikker, men også af hvor meget, man bevæger sig.

Det vil ikke sige, at man skal løbe et maraton hver weekend, men det er vigtigt at sørge for, at man ikke bare ligger på sin flade og glor dagen lang.

Hvis man sigter efter daglige gåture, ugentlige løbeture og en styrketræning i ny og næ kommer man ikke til at skyde helt ved siden af.

Det centrale er dybest set, at man er opmærksom på at røre sig på én eller anden måde hver dag, mens man også får dyrket reel motion hver uge.

Det kan også være i form af en sport, man dyrker i en forening, eksempelvis fodbold eller hockey.

Drop de dårlige vaner

Endelig bør man også minde sig selv om, at vejen til en sund livsstil ikke harmonerer med alt for mange dårlige vaner.

Rygning, druk og stoffer de i sagens natur de første uvaner, man bør opgive, hvis man gerne vil fortsætte på vejen til en sund livsstil.

Desuden kan der også være mentale vaner, man bør tage hånd om. Et eksempel kunne være, at man altid siger til sig selv, at man ikke er god nok eller ikke passer ind.

Den slags negative tankemønstre vil kun påvirke ens liv i én retning – og det er ikke den positive.