Har du tænkt lidt på, hvordan du egentlig får frugt og grønt til at blive en mere naturlig del af din hverdag? Faktisk er det ikke nødvendigvis så svær en opgave, hvis man bare tænker lidt kreativt. Og så handler det om, at man sætter pris på de sunde alternativer.
Der findes nemlig et utal af virkelig lækre, sunde alternativer, man rigtig mange har det indtryk, at det slet ikke er så lækkert. Derfor vælger de i stedet det usunde, som de tror smager bedre, og så kommer man ret hurtigt ind i en rytme, hvor man vælger det usunde til og det sunde fra.
Firmafrugt i Frugtkurv og Frugtkasse er en af de måder, man kan sørge for at få sine stykker frugt på. Selvom det måske virker lidt banalt, så er det bare en nem måde som medarbejder at få de sunde rytmer ind, hvis man går hen og tager det stykke frugt, man har lyst til.
Det samme gælder som chef, hvis man gerne vil have en sund arbejdsplads. Selvom et par stykker frugt dagligt ikke ændrer det hele, så giver det nogle signaler, som kan være rigtig fine.
Frugt frem for kage
Det lyder måske ikke helt så lækkert i dine ører? Men hvis du vælger et stykke frugt som mellemsnack frem for et stykke kage, kommer du måske hurtigt op på et vist antal stykker frugt om ugen. Det hjælper sjældent at gå fra den ene yderlighed til den anden, for så knækker man nakken på det.
Hvis man er vant til ikke at spise nogen stykker frugt om ugen, så er det måske ikke seks om dagen, man skal skifte til. Fokuser hellere på at få lidt hver dag, så du vænner dig til, at frugt faktisk er et virkelig lækkert alternativ til eksempelvis kage.
Når du laver mad til arbejdet, så tag et par stykker frugt med. Selvom du i starten ikke føler dig så fristet, så spis det, læg mærke til, at det faktisk smager ret så godt, og få så en rytme, hvor du spiser frugt hver dag. Vil du have mere frugt på arbejdspladsen, så foreslå din chef, at der skal være en ordning som ovennævnte. Andre vil formentlig give dig ret, og det er første step mod at få en sund kultur på arbejdspladsen.
Grøntsager i maden
Hvis du skal have flere grøntsager ind i din kost, så kan du spise en masse rå gulerødder i løbet af dagen, så du kommer op på et vist niveau. Det er en taktik, som virker for nogle, mens andre finder det dræbende kedeligt i længden.
Derfor kan man også tænke i at putte flere grøntsager i den mad, man ellers spiser. Laver du en kødsovs, så skift noget af kødet ud med revet gulerod og selleri. Hvis du i starten føler, det ikke smager så spændende, så eksperimenter lidt med dine krydderier i skabet. Lidt chili eller andet godt kan hurtigt give helt nyt liv til en ret.