Overvej Padel som din næste sportsgren

Padel

Padel er en forholdsvis ukendt sportsgren, som der ikke er mange, der kender til. Reglerne hertil er forholdsvis simple, og derfor er spillet let at komme i gang med, selvom man ikke har forudgående kendskab til sporten. Ligeledes er der flere fordele ved sporten, som du alt sammen kan læse mere om nedenfor.

Hvad er Padel for en sport?

Padel bliver spillet med en ketcher, og er basalt set en blanding mellem tennis og squash. Dette betyder, at selve banen er indrettet således, at der både er net og vægge, man benytter under spillet. Når der spilles, er det typisk altid i hold 2 mod 2. dvs. double. Selve ketcherne bliver fastspændt til spillernes arm. Reglerne minder meget om tennis og squash, hvor bolden kun må ramme én gang på hver side af nettet, og spillerne har kun et enkelt forsøg til at få den retur over nettet. Pointtællingen er præcis den samme som i tennis.

Der er stort set de samme forudsætninger for at tabe en duel som i tennis, men dertil kommer, at man taber duellen, såfremt bolden rammer en væg, før den har været i kontakt med underlaget. Vil du vide mere om sporten, eller søger du en baneleverandør eller lignende, kan du med fordel besøge padeltotal.dk. Her kan du også finde totalløsninger på alt, hvad der behøves for at tilbyde padel som sportsgren.

Hidtil ukendt sportsgren

Padel har indtil nu været en ukendt sportsgren i Danmark. Dog går sporten tilbage til 1969, hvor den blev grundlagt i Mexico, og har i mange år mest været spillet i Mexico, Argentina, Spanien og Andorra. Sporten har i dag bredt sig rundt i mange europæiske lande. Selvom sporten minder meget om tennis og squash, har den alligevel sit eget potentiale.

De fleste der kommer i gang med sporten, hænger ved, da de syntes, det er sjovt. Det ses tydeligt at sporten har bredt sig hurtigt i de lande, hvor kendskabet er blevet opbygget. Der er i dag flere tennisklubber, der tilbyder padel-baner, således at folk har større mulighed for at komme i gang med sporten.

Det får du ud af at spille padel

Padel er en meget aktiv sportsgren med høj intensitet i kondition. Hvis du spiller padel regelmæssigt, kan du næsten ikke undgå at komme i god form. Dertil kommer, at det måske ligefrem er en fordel at være i god form, når du indleder sporten. At være i god form er godt for mange ting. Motion er godt for kroppen, og holder sygdomme for døren. På denne måde vil du leve et længere og sundere liv samt opnå større velvære.

Ligeledes er padel en social sport, hvor man som minimum er 2 sammen. Som beskrevet ovenfor er det typisk en sport, hvor man spiller 2 mod 2, hvilket ikke gør padel mindre socialt. Ved at være medlem af en klub, kommer du hurtigt til at møde nye mennesker, og du kan på denne måde udbygge dit netværk, med mennesker der har de sammen sunde interesser som dig selv.