Optimer din søvn

sov godt

At have en nattesøvn af høj kvalitet er afgørende for dit velvære. Det er derfor en rigtig god investering at gøre noget for, at din søvn bliver så god som muligt.

Det sunde liv

Der er mange facetter af livet, som du selv kan gøre en del for at forbedre i forhold til at leve det sunde liv.

Det er på vigtige områder som: kost, motion, meditation, mindfullness og så videre. I alle disse aktive anstrengelser for at gøre det hele så godt og rigtigt som muligt kan du godt komme til at overse det mindst lige så vigtige aspekt, der drejer sig om din søvn.

Den gode nattesøvn er nemlig en faktor, som er fundamentalt vigtig for dit velbefindende. Alle ved, hvor tung den følgende dag bliver, hvis du ikke har sovet ordentligt. Derfor giver det rigtig god mening at have fokus på at forbedre dine muligheder for at få sovet godt om natten.

Den gode søvn

Der skal være balance i tingene. Derfor skal der være et vist samspil mellem alle de nævnte faktorer. Du skal have spist fornuftigt i løbet af dagen, have bevæget dig i et passende niveau og have ro i sindet. Spiller alt det, så er det nemmere for dig at opnå en god søvn.

Din søvn skal være af en passende længde, for at den er optimal. Det kan være forskelligt, hvor mange timer den enkelte har behov for at sove Du ved bedst selv, om den hedder seks eller otte timer for dig. Sover du færre eller flere timer end det, der er perfekt for dig, vil det påvirke din søvn negativt. Lige som den efterfølgende dag vil bære præg af det.

Det rum, du sover i, bør være veludluftet, og have en passende temperatur – gerne til den kølige side.

Sengen skal være af en tilpas god kvalitet, og sengetøjet bør vaskes regelmæssigt.

Så har du opskriften på de bedste forudsætninger for den restituerende og perfekte søvn.

Din seng

En seng er ikke bare en seng. De findes i et hav af udgaver. De kan variere meget i pris, design, størrelse og kvalitet.

For at optimere din mulighed for en god nattesøvn bør du gå efter en seng af en vis kvalitet. Den vil så typisk koste noget mere, men din gode søvn er mere værd end guld.

Din seng bør være fremstillet af gode materialer, så holder den væsentligt længere, og den har en høj grad af komfort.

Madrassen skal være så god, at den holder på faconen, og den bør være fremstillet af allergivenlige materialer.

Top det hele med en lækker topmadras af god kvalitet, så den både former sig efter din krop og giver den en vis støtte.

Har du brugt din krop meget i løbet af dagen, så er det afgørende for restitutionen, at den får lov til at samarbejde med en topmadras i løbet af natten.

Dynen

Din egen dyne er nok med i top tre over dine bedste venner. Du og din dyne indgår jo i en form for symbiose, når du sover. Den giver dig tryghed og varme, når du er allermest sårbar i din søvn.

Men også din dyne kan optimeres. Hvis du ikke allerede har en toptunet dyne, så burde du unde dig en.

De findes også i et utal af modeller og størrelser. De kan være fyldt med kunststof eller naturfyld, og de bedste af dem er fremstillet af allergivenligt og holdbart materiale.

Der er også variationer i forhold til dynens bæreevne, egnethed til forskellige årstider og så videre.

Bliv meget klogere på, hvordan du kan vælge den perfekte dyne til dig. Se for eksempel denne Temprakon dyne, som kan leve op til de fleste kvalitetskrav.

Medtænk søvnen, når du anstrenger dig for at optimere din sundhed og dit velvære.