Når du har behov for en fysioterapeut

fysioterapeut

Der kan være mange situationer, hvor du kan få brug for en fysioterapeut. Du kan være ramt af skader i forbindelse med din sport, i forbindelse med dit arbejde eller måske bare lide af folkesygdommen ondt i ryggen.

 

Hvad er en fysioterapeut?

En fysioterapeut er en ekspert i at undersøge og behandle personer med problemer med bevægelsesapparatet. Altså folk med smerter i forbindelse med udførelse af helt normale ting i hverdagen. Meget ofte er det problemer med ryggen eller i nakken, som en fysioterapeut arbejder med. En fysioterapeut udfører massage og mobiliserer led. Desuden kommer de med information og vejledning til at afhjælpe og forebygge problemer.

 

Sportsskader

En af de mest normalt tidspunkter, hvor folk får brug for en fysioterapeut er ved skader opstået i forbindelse med sport. Det kan være ved uheld, styrt eller fald, at der opstår et problem, men det kan også bare en belastningsskade, der er opstået. Så er et en god ide, evt. at søge til evt. en god fysioterapeut Hørsholm og få gode råd og behandling, så du kan komme tilbage på banen. Det er ikke sjovt at gå glip af sin træning. Så forsvinder energien og generelt kan det påvirke dit velvære.

 

Arbejdsskader

Rigtig mange danskere bruger dagligt mange timer foran computeren. Og det kan for en gruppe være tale om ensformigt arbejde. Altså timer hvor der udføres den samme bevægelse med mus eller tastatur. Det kan fører til museskader eller det der kaldes tennisalbue. Og for ikke at gøre det værre eller bare gøre det bedre er det bare at få behandlet dette hos en fysioterapeut.

 

Folkesygdom

Det er en folkesygdom i Danmark at have ondt i ryggen. Dårlige arbejdspositioner, dårlige sovepositioner eller bare generel dårlig holdning kan give store problemer med din ryg. Ondt i ryggen kan virkelig være noget, der ødelægger din hverdag. Man kan ikke udføre meget gavnligt uden en velfungerende ryg. Hos en fysioterapeut kan de i langt de fleste tilfælde hjælpe dig med disse rygproblemer. Det er I hvert fald dumt ikke at gøre noget ved problemet hurtigst muligt.

 

Mange andre situationer

Der kan dog være rigtig mange andre situationer, hvor du får brug for en fysioterapeut. Det kan være i forbindelse med genoptræning efter sygdom eller skade, eller kan generelt være i forbindelse med en række sygdomme. Eksempelvis har mange fysioterapeuter stor viden om gigt, og hvordan kroppen fungerer med gigt. Men helt generelt går mange mennesker med ondt i kroppen af forskellige årsager. Det er bare at komme til en fysioterapeut og få gang i systemet igen.