Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge?

fodboldstøvler

Der kommer hele tiden nye fodboldstøvler på markedet. Den ene nye model er flottere end den anden. Som ambitiøs og passioneret fodboldspiller, ønsker man sig naturligvis altid de nyeste og bedste støvler. Men hvilke støvler skal man vælge, når der er så mange at vælge imellem? Det kan du lære her i artiklen.

Hvor spiller du på banen?

Der er stor forskel på, hvilke fodboldstøvler du skal vælge, alt efter hvor du spiller henne på banen. De offensive spillere har som regel de lettere fodboldstøvler, der er gode at drible i. De defensivt orienterede spillere har støvler af et lidt tykkere materiale, der gør det mere komfortabelt at spille. Vi kommer nedenfor dybere ind i, hvilke fodboldstøvler der er gode til bestemte positioner.

Offensive spillere (wing, wingbacks, angribere)

Kigger man på de bedste offensive spillere i verden som Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar og Eden Hazard, så har de en ting tilfælles. De spiller nemlig alle i fodboldstøvler, der har det formål at fremme de offensive kvaliteter. Det vil sige driblinger, vendinger og afslutninger. Er du offensivspiller, kan 2 gode støvler være:

 • Nike Mercurial (Bruges af Neymar, Hazard og Ronaldo)
 • Adidas Nemeziz (Bruges af Messi)
 • Puma One (Aguero)

Centrale midtbanespillere

Centrale midtbanespillere spiller en stor rolle i moderne fodbold. De er ankeret på holdet, og styrer presset på rigtig mange hold. Det mest aktuelle eksempel er Liverpool FC, der har en enormt velfungerende midtbane, der virkelig arbejder hårdt i presset. I den lidt mere kreative ende kan nævnes Real Madrids midtbane, der har mere kreativitet med Kroos, Modric og Isco.

Er du en typisk 6’er eller 8’er, der løber mange meter, tackler igennem og slår de lange diagonaler, skal du vælge en fodboldstøvle med god komfort og et godt greb i banen. Samtidig skal sparkefladen være ren. Som midtbanespiller er du meget på bolden, og du skal have de bedste forudsætninger for at sætte dine holdkammerater i scene. 3 gode fodboldstøvler til den centrale midtbanespiller er:

 • Nike Magista (Bruges af James Milner)
 • Nike Tiempo (Bruges af Jordan Henderson)
 • Adidas Predator (Bruges af Paul Pogba)
 • Nike Phantom (Bruges af Sergio Busquets)

Forsvarsspillere

Er du forsvarsspiller, skal du vælge et par fodboldsstøvler med en høj komfort og med en god kontrol. Forsvarsspillere bliver en større og større del af det offensive spil. Dels som dybe playmakere og ikke mindst den moderne back, der konstant løber op og ned ad linjen. Du skal altså både have en støvle, der beskytter dig i glidende tacklinger, og som giver dig de bedste forudsætninger for at kunne slå præcise afleveringer. Et par eksempler kunne være:

 • Nike Tiempo (Bruges af Sergio Ramos, Virgil Van Dijk, Pique og Jerome Boateng)
 • Nike Phantom (Bonucci)
 • Puma One (Chiellini)

Målmænd

Målmænd skal kunne mere og mere med fødderne. Derfor er et par støvler med en god kontrol, god komfort og ikke mindst et solidt materiale påkrævet i moderne fodbold. En målmand skal kunne slå lange bolde men skal også kunne sætte spillet i gang til backs, centrale forsvarsspillere og de dybe midtbanespillere. Her kommer 3 gode bud på en god fodboldstøvle til målmanden.

 • Adidas Phantom (Keylor Navas)
 • Adidas X (David De Gea)
 • Adidas Predator (Ter Stegen)

Sådan får du råd til de nyeste fodboldstøvler

Drømmer du om et par nye fodboldsspillere, men ved du ikke, hvordan du skal få råd til dem? Så kan det være en mulighed at tage et kviklån. Det forudsætter selvfølgelig, at du er over 18 år. Ellers kan du ikke blive godkendt. Med et kviklån har du mulighed for at låne penge her og nu. Du ansøger nemt og hurtigt online, og du får svar med det samme. Bliver du godkendt kan du forvente at se pengene på din konto inden for få hverdage.

Der er rigtig mange kviklån med hurtig udbetaling på markedet, og derfor anbefales det altid at ansøge flere lån. Vælger du det første lån du ser, kan du ende med et alt for dyrt lån. Er du førstegangslåner kan du med fordel se efter et lån uden renter og gebyrer. Mange låneudbydere tilbyder dette til førstegangslånere. Det kan være en god mulighed for dig, hvis du står og mangler et mindre beløb her og nu. For eksempel til et par fodboldstøvler. Når du tager et kviklån, skal du dog være opmærksom på, at pengene skal betales tilbage igen hurtigt. Typisk er løbetiden mellem 30 og 60 dage. Derfor skal du altid låne med fornuft og omtanke.