Hvad er proteinpulver?

protein

Det er noget pulver, som man blander op i væske, og det er som regel i vand eller mælk. Alt afhængig af producenten af produktet, kan det være fremstillet af forskellige kilder. Kilden kan være hamp, ris, mælk, ærter eller soya.

Protein er grundstenen for at man danner muskler, og den indgår sammen med de resterende makronæringsstoffer som er fedt, kulhydrater, alkohol og så protein. De fire næringsstoffer er meget vigtige, når kroppen skal gendanne celler og muskler, så derfor er protein generelt vigtigt for kroppen.

Der findes flere forskellige former for protein pulver, da nogle passer specielt til vægttab, hvor nogle har et større fokus på du skal vokse, og i princippet tage på, så musklerne og den generelle masse på kroppen bliver større.

Hvem er proteinpulveret relevant for?

Det er som sådan relevant for alle som enten udøver en sport eller træner. Når man træner, så nedbryder man nemlig musklerne og cellerne, og som tidligere beskrevet, så er protein meget vigtigt, når det er celler og muskler skal genopbygges. Træner man hårdt og går op i det, så bør man overveje at investere penge i proteinpulver, da det kan hjælpe en meget.

For dem som er på kostplan eller skal ligge i et kalorieunderskud, fordi de har gang i et vægttab, der kan proteinpulver også være relevant. Mange oplever nemlig en mæthed efter en proteinshake, grundet indholdet i drikken, og så giver den sjældent mange kalorier, som gør at det er yderst relevant, når du skal være i et kalorieunderskud.

Det vil nemlig både give dig få kalorier, så du i løbet af dagen indtager mindre end du har brug for, som vil ende ud med, at du befinder dig i et underskud af kalorier. Ved siden af det, så hjælper du din krop til at bygge muskler og celler imens du egentlig går og taber dig, hvilket er yderst relevant for mange.

Typer af proteinpulver

Der findes flere former for det, men de to mest velkendte er valleprotein, som også er kendt som whey Protein, og så er der kasein protein, som så er den anden. Whey protein er produceret, så det meget nemt og hurtigt bliver optaget i kroppen, hvor kasein protein er længere tid om at blive optaget, og der er altid tvivl og spørgsmål omkring, hvilken af de to der egentlig er bedst.

Det kan man ikke sige, da det lidt afhænger af præferencer i grove træk.  Mange vælger at blande kasein protein og whey protein, så de opnår en blanding af hurtigt og langsomt optageligt protein. Der findes også dem som er kendt som weight gainer, som ligger i navnet, at formålet er at man skal tage på.

Så der er en høj andel kulhydrater i, som gør, at det samlede antal kalorier i en shake vil stige, som gør at du indtager mere end du ville på en normal proteinshake. Derfor skal man afgøre hvad man har brug for, før det er man går ud og køber proteinpulveret.