Hold øje med din krop, når du træner meget

træning

Er du typen, der træner meget eller dyrker sport på eliteniveau, så har du sikkert hørt, at du altid skal lytte til din krop, når du træner hårdt, 117 gange før. Ikke desto mindre er det dog altid vigtigt at huske på, da din krop ofte vil fortælle dig, hvis du enten har en ramt en skade eller er ved at bygge op til at få en større skade. Ofte kan det være svært at kende forskel på smerterne fra muskler, der har været på hårdt arbejde, altså de gode smerter, og så den smerte fra kroppen, der fortæller dig, at der er noget galt eller et eller flere problemer er ved at bygges op. Derfor kan nogle have en tendens til at fortsætte træningen og træne videre, selvom kroppen giver tydelige signaler om, at der kan være en skade på vej.

Få professionel hjælp til yderligere undersøgelse

Selvom du er rigtig god til at lytte til din krop og husker at holde pauser, så din krop kan restituere alt det, som den har brug for, så kan der desværre nogle gange være skader undervejs, som er nærmest umulige at opdage i tide. Disse små skavanker kan ofte være svære at identificere, og derfor svære at pege præcis på, hvor selve smerten kommer fra og hvorfor den er der. Er du i en sådan situation, hvor du frygter, at der kan være problemer et ukendt sted, så bør du undersøge muligheder for at få professionel hjælp til nærmere undersøgelser. En af de muligheder er, at få foretaget en MR helkropsundersøgelse. Her vil du blive scannet over hele kroppen og derved kan eksperter danne sig et overblik over din krop og kigge nærmere på, hvis der skulle være nogle skjulte skavanker eller præcisere nærmere, hvor evt. skader kunne befinde sig.

Hold din krop sund og rask

Der er i disse år meget fokus på, at alle skal leve sundt og alle skal have sunde og veltrænede kroppe. Det er da også et godt ideal at have fokus på. I sidste ende handler det dog om, at finde din helt egen vej til at holde din krop rask og sund på den måde, som du ønsker og på en måde, som du er villig til at leve på og føler, at det giver mening for lige netop dig. Det er dog en tanke værd at overveje lige netop dette.