Guide: sådan kommer du i form som mand

Mand

For mange mænd er det vigtigt at se godt ud. De vil gerne præsentere sig på en god måde over for omverdenen, og de vil gerne have det godt med sig selv. Derfor gør de, hvad de kan, for at stå skarpt og føle sig sunde.

Det kan man gøre på mange forskellige måder. Dog ses det typisk, at rigtig mange mænd har stor fokus på at opbygge muskler og blive veltrænede. Her handler det således ikke om at komme ned i vægt, men i højere grad om at komme til at stå skarpt og veltrænet.

Tip: Du kan læse meget mere om mænds form på Groom Room.

Styrketræning og personlig træning opbygger muskler

Er det muskler, som man går og ønsker sig, så handler det i høj grad om udholdenhed og konsistens i ens træning. Man skal virkelig kunne finde ud af at presse sig selv, og man må ikke glemme ar passe sin træning.

Derfor er der mange mænd, som godt kan lide at få personlig træning. Her har de en professionel, som er med til at lægge det perfekte program for dem. Samtidig står de til regnskab over for en anden person, og føler på den måde et pres for at levere mere.

Den rigtige kost skaber resultater

Selvom det for mænd, som styrketræner, sjældent handler om at tabe sig, så er det alligevel vigtigt at tænke over, hvordan man kombinerer sin træning med en god kost. Den rigtige kost kan nemlig være med til at opbygge muskler.

Her er det særligt vigtigt at spise masser af protein. Men både fibre i form af grøntsager og masser af kulhydrater er vigtige, hvis man træner rigtig meget. På den måde holder man nemlig kroppen i gang, og man giver den energien, som den skal bruge for at opbygge muskler.

Husk, at motion også er vigtigt

Det er både flot og godt at passe på sin krop og opbygge muskler. Efter moderne skønhedsstandarder er det nemlig noget, der er enormt vigtigt. Men samtidig er det vigtigt at huske, at sundhed er mange ting. Og man kan godt være i dårlig form, selvom man har mange muskler.

Kondition opbygger man nemlig ved en anden form for træning, nemlig træning, der udfordrer lunger og hjerte. Og kondition er vigtigt, for den er definerende for kroppens generelle sundhed. Er man i god form, kan man forvente et længere og bedre liv.

Kombiner styrketræning og motion

Den absolut bedste måde at træne på er derfor at kombinere de to aspekter af træning under en paraply. Måske kan man den ene dag løbe en lang, god tur, mens man den næste dag tilbringer nogle timer med vægte og træningsmaskiner. Samtidig kan man tænke over at spise sundt og varieret.
Med denne taktik opbygger man ikke kun en flot krop, men også en krop i balance. Det vil føre til en bedre selvfølelse og ikke mindst hjælpe en med at undgå en række irriterende og potentielt farlige livsstilssygdomme.