Godt løbetøj skaber (næsten) den gode løber

Løbetøj

Løb kan være en nem måde at få motion ind i hverdagen. Man kan løbe stort set overalt. I parker, i skoven og på fortovet. Altså skal du bare ud ad din hoveddør. Det koster ikke noget at løbe og ofte kan en tur på en halv time være en passende mængde motion. Plus det er derfor er nemt at finde tid.

Det er næsten løbetøjet der gør det

Noget man dog helst skal have styr på for at det bliver en succes at løbe, er det gode løbetøj. For det er svært at blive glad for at løbe hvis tøj og sko ikke er egnet til løb. Man vil nemlig opdage at almindelig høj kan genere huden, samt at det bliver alt for varmt og fugtigt med almindeligt tøj.

Det er væsentlig mere behageligt at løbe i tøj der er åndbart og som hurtigt tørre når man sveder. Tit er materialet i løbetøj også mere behageligt for kroppen, også ved bevægelse. Sådanne detaljer gør at du nemmere kan koncentrere dig om at løbe, i stedet for at blive distraheret af generende tøj.

Når det kommer til sko, er det også vigtigt at disse er rigtige løbesko. Det vil gøre det nemmere for dig at løbe uden at få ondt i kroppen. Skoene skal være lavet på en måde hvor de støtter din fod ordentligt. Det vil også føre til at knæ og hoster heller ikke bliver overbelastet.

Løbetøj til alt slags vejr

Du får også brug for forskelligt løbetøj. En ting er at det kan være rart at have flere sæt løbetøj, for at du ikke skal løbe i noget der er helt svedt igennem eller at du skal vaske det hele tiden. Men det er også smart at have løbetøj til de forskellige sæsoner.

Det du løber i om sommeren er nok ikke så rart at løbe i om vinteren, og omvendt. Hvis du ønsker at kunne holde fast i din gode vane med at løbe, når de kolde vejr melder sin ankomst, så sørg for at have noget løbetøj der holder dig passende varm på din løbetur.

Tøjet skal ikke være så varmt at du kommer til at svede alt for meget. Men det er rart at det måske lige dækker din hals en smule, eller bare søger for at du ikke bliver kold med det samme at du går ud ad døren.

Med godt løbetøj kan du blive en god løber hele året rundt.