Fitness er godt for krop og sjæl

Fitness

Det kan vist efterhånden ikke overraske nogen, at fitness er en aktivitet, som gør mange gode ting for dig og din krop. Men alligevel er der rigtig mange, som bliver skræmt væk, når de hører ordet.

Dette skyldes nok primært meget af den kultur, som er blevet bygget op omkring fitness. Der er nemlig nogen som tror, at de eneste mennesker, som kommer i et fitnesscenter, er store, pumpede fyre, som står og løfter usandsynligt tunge vægte.

Disse mennesker kommer selvfølgelig i centret, og det er der intet galt med. De udgør nemlig en gruppe af utrolig hårdtarbejdende, dedikerede personer, som virkelig går op i deres krop og deres sundhed.

Men det er langt fra den eneste type, som du finder i fitnesscentret. Der kommer nemlig personer af alle slags, på alle niveauer og med alle former for ambitioner. Du behøver altså på ingen måde at være super stærk, komme til fitness fem gange om ugen eller være i god form for at være med.

Det vigtigste er, at du ønsker at gøre noget godt for dig selv. Og det gør du, når du dyrker motion og bevæger dig.

De mange muligheder i et fitnesscenter

Måske er det med at løfte vægte ikke lide dig, og det har fået dig til at tro, at fitness ikke er noget for dig. Men bare rolig, der er uendeligt mange flere muligheder end bare det i et godt fitnesscenter.

For eksempel finder du en masse udstyr, som du kan træne med. Sjippetove, små håndvægte, kettlebells, reb og elastikker er blot nogle få, som kan nævnes. Disse ting kan du lave en bred variation af øvelser med.

Er du mere til at bruge din egn kropsvægt, så kan du med fordel vælge at lave måtteøvelser. Eller kan du lide klassiske øvelser, så er fitnesscentret fyldt med maskiner, som du kan bruge til at tone kroppen og opbygge muskelstyrke.

Er ingen af disse ting noget, som tiltaler dig, så er der selvfølgelig også holdene. Der er ikke hold i alle fitnesscentre, men du finder dem i rigtig mange af dem. Her kan du lave en bred variation af forskellige træningspas, og gøre alt fra at bygge din muskelmasse op til at strække ud eller virkelig få sved på panden.

Nogle af de rigtig populære hold i de fleste fitnesscentre er for eksempel TRX, yoga og crossfit.

Hvorfor er fitness så godt?

Mennesker har brug for motion. Dette er ikke en tilfældig udmelding, men derimod en veletableret sandhed. Forskning og erfaring viser, at man lever længere, får et bedre liv og kan mere, hvis man sørger for at bevæge sig og dyrke motion.

Når kroppen bliver aktiveret i løbet af dagen, så kommer den virkelig i balance. Når du løfter vægte, løber en tur på løbebåndet eller går på et hold, så bliver du således træt på en virkelig behagelig og gavnlig måde. Kommer du til fitness, så vil du således helt sikkert sove godt om aftenen.

Derudover er der et psykisk aspekt ved det at dyrke motion, som man ikke må underkende. Der kan være mange grunde til, at man får det bedre, når man bruger kroppen. For eksempel, så får man god samvittighed, fordi man ved, at man har gjort noget konstruktivt.

For det andet, så er motion og træning en god måde at koble af og glemme verden på. Fysisk udfoldelse får de logiske og emotionelle dele af hjernen til at koble af, og du giver plads til kroppens urkraft. Dette kan være godt, hvis du i hverdagen døjer med tankemylder og stress.