Find det perfekte par dykkerbriller til dig

Kvinde dykker med orange dykkerbriller

Når du dykker, kan det være mere behageligt med et par dykkerbriller. Du får ikke vand i øjnene, selvom du gerne vil se dine omgivelser. Du kan se dig omkring lige så meget, du vil.

Dine øjne kan blive trætte og ømme, hvis du dykker uden dykkerbriller. Husk dem gerne, når du skal under overfladen. Så får du mere ud af din oplevelse.

Der findes mange forskellige dykkerbriller. Der er forskellige typer og modeller, og der er også forskellig kvalitet. Det er lige så vigtigt for din oplevelse, at du finder de rigtige.

Vælg kvalitet

Først og fremmest kan du tænke på at gå efter kvalitet, når du skal vælge dykkerbriller. Hvis du skal bruge dem mange gange og jævnligt, så vil du sætte pris på at have et par gode dykkerbriller.

Gode modeller slutter tæt om dine øjne. Det er det, de er der for. De holder vandet væk fra dine øjne. Find et par, der er gode til at slutte tæt. Vælg også gerne nogle, der ikke ligger og bliver stive, når du ikke bruger dem. De skal kunne slutte tæt på din første tur under overfladen, men også på din 27. tur. Elastikken omkring dit hoved skal også stadig kunne holde dykkerbrillerne på plads.

Dykkerbriller med styrke

Bruger du briller over vandet, kan du også have brug for hjælp til at se under vandet. Heldigvis kan du godt få dykkerbriller med styrke. De kan være lige så gode hjælpemidler for dig som dine almindelige briller. Det er ligegyldigt, om du er langsynet eller nærsynet, og du har en bygningsfejl og om du har brug for et læsefelt.

Med et par dykkerbriller med styrke kan du nyde din tur i vandet endnu mere. Du kan få det hele med og se alt omkring dig. Dykker du i havet, er der meget at se på. Meget af det vil du gå glip af med helt almindelige dykkerbriller, men du får det med, når du har et par dykkerbriller med styrke på.

At du bruger briller, er altså ingen hindring for at dykke. Du kan sagtens opleve det univers, der er under havets overflade alligevel.

Vælg den rigtige størrelse

Når du skal vælge dykkerbriller, er det også vigtigt, at du ser på størrelsen. Du skal finde ud af, om du gerne vil have dykkerbriller eller en dykkermaske. Der er forskellige typer, der dækker mere eller mindre af ansigtet. Hvilken type, du skal vælge, er meget en smagssag, men det kan også afhænge af, hvad du skal bruge dem til.

Udover typens størrelse skal du også sørge for at få købt dig nogle dykkerbriller, der hverken er for stramme eller for løse. Der findes dykkerbriller til både børn og voksne, så der er forskellige størrelser. Det er vigtigt, at du får valgt den rigtige størrelse. Er dine dykkerbriller for store, vil de ikke kunne sidde fast og lukke tæt. Er de for små, vil de stramme og være ubehagelige. Vælg altså et par i den helt rigtige størrelse til dig.