Få kroppen klar til sommeren

sommerklar krop

Interessen for træning og sundhed hænger typisk sammen med vejret, vi går i møde. Når temperaturen begynder at stige, og solen viser sit ansigt, bliver vi mere bevidste om hvordan vores krop ser ud. Vi skal måske  på stranden, eller klæde os med mindre tøj, hvor mange ønsker en slank og ofte muskuløs krop.

Men hvordan bærer man sig ad med det, og hvad kan hjælpe en med at nå sine mål? Det bliver besvaret her.

Proteinpulver hjælper med at opbygge musklerne

Proteinpulver er et produkt, som alle der træner, på et tidspunkt vil blive præsenteret for. Proteinpulver er et supplement, til dig som ønsker at få ekstra protein i dagligdagen.

Protein bliver brugt til at opbygge musklerne, efter træningen har nedbrudt dem, og det er derfor vigtigt, at få den rette mængde protein i kroppen. I forbindelse med træning, er det bedre at få for meget protein, end for lidt, hvilket er årsag til proteinpulverets popularitet.

Der findes utallige typer af protein, og under enhver type, endnu flere forskellige brands. De mest populære proteiner er valleprotein og kaseinprotein.

Valle protein (også kaldet whey protein) er det mest almindelige, og det man normalt plejer at tage efter en endt træningssession. Kaseinprotein tager man typisk lige før man skal sove, da kroppen er længere om at nedbryde disse proteiner, hvilket sikrer at man får protein tilført kroppen igennem hele natten.

Der er utallige smagsvarianter inden for de forskellige typer af proteinpulver, så det er helt sikkert muligt at finde et produkt der tiltaler dig.

Pulveret kan blandes med mælk for en cremet konsistens og stærk smag, eller med vand, hvor smagen ikke altid er ligeså stærk.

BMI kan sige noget om din kropsbygning

BMI (Body Mass Index) er en matematisk formel, som siger noget om sammenhængen mellem en persons højde og vægt.

En BMI beregner kan hjælpe dig med at udregne, om du er undervægtig, normalvægtig, overvægtig eller i en af de tre fedmeklasser.

BMI er en fin udregning, hvis det er til normalbyggede mennesker, der har et ønske om at lære deres kropsmasse bedre at kende. Der er dog en del problemer med indekset, da det ikke tager højde for muskelmasse i forhold til fedt.

Det ender derfor ud i nogle spøjse beregninger til tider, som da den verdenskendte bodybuilder Arnold Schwarzenegger lavede beregningen på sig selv. Schwarzenegger endte ud med et BMI på 37,6, som placerede ham i kategorien ”svært overvægtig”. Det er selvfølgelig misvisende, da en stor del af hans vægt er muskelmasse, og indekset skal derfor beregnes med et gran salt, og sin kropbygning i mente.

Hvis man ønsker et mere retvisende resultat, skal fedtprocenten også medregnes, som siger noget om, hvor stor en del af din vægt er fedt.