En seng til enhver smag

seng

Vi bruger alle kroppen i løbet af dagen. Hvad end du arbejder med hårdt fysisk arbejde på en byggeplads, eller sidder på kontor hele dagen, kan det slide på din krop.

Det tager altså både hårdt på dig at løfte tunge ting, lige så vel som det gør at sidde i den samme statiske position hele dagen.

Efter dag ud og dag ind at have brugt din krop, er det derfor vigtigt, at du får en nattesøvn med ordentlig komfort. Derfor er det en nødvendighed for dig, at du vælger en seng der er komfortabel for netop dig.

Hvilken type madras skal du vælge?

Når man skal ud og investere i en ny seng, er det først og fremmest vigtigt at tænkte over, hvilken madras man vil have. Man kan ikke sige, at en type af seng er bedre end en anden. Det er en smagssag, og varierer derfor fra person til person. Der er derfor ikke andet for, end at give sig i kast med sengetestning, for at finde ud af hvilken type madras, man hælder mest til.

Senge i alle prisklasser

Senge og madrasser kan variere meget prismæssigt. Som regel skal man slippe nogle tusinde kroner, for at få sig en ordentlig seng, men du behøver ikke købe den dyreste, for at få den bedste komfort. Som sagt er det et spørgsmål om, hvad man selv er til.

I udgangspunktet er en af de billigste løsninger at købe en boxmadras. Det vil sige en madras, hvorpå benene kan monteres direkte. De fås både som enkeltmandssenge og dobbeltsenge. Mange vælger også løsningen at købe to enkeltmandssenge, som kan sammensættes.

I dag er det også populært med elevationssenge. Det vil sige, at sengene kan hæves og sænkes ved hoved og fødder, så du selv kan styre den med en fjernbetjening. Denne type af seng er som oftest dyrere. Til gengæld er en elevationsseng alle pengene værd, hvis man eksempelvis har skader i ryggen eller lignende, som gør, at det kan være svært selv at komme i eller op af sin seng.

Supplér med en topmadras og få ekstra komfort

Uundværligt, når man investerer i en ny seng, er en topmadras. Topmadrassen sørger for ekstra komfort, og er dermed en billig løsning, hvis du ønsker en blødere eller hårdere seng. Ligeledes er topmadrassen med til at skåne selve sengen for slid. Det er i stedet topmadrassen der slides, som langt nemmere og billigere kan skiftes ud.

Ud over generelt slid af sengen, har mange mennesker en høj svedproduktion om natten. Da sveden vil trænge ned i din seng, er det derfor optimalt med en topmadras, da den jævnligt kan udskiftes.

Du kan finde yderligere inspiration til dit sengevalg, og via følgende link finde frem til, hvad dig for dig er en god seng.