En god sovepose gør en stor forskel

En god sovepose gør en stor forskel

Ture i det fri med overnatning i shelter, i telt eller måske bare helt ude i det fri er blevet meget populært og er stort set altid en fantastisk oplevelse. Det er sundt og godt at komme ud i luften, og se sig om i naturen, og så kan de være en social god ting. Men det hele bliver lidt bedre, hvis du har fundet frem til den bedste sovepose.
Sove i det fri

Det kan være rart med shelter eller telt, når der skal overnattes i naturen. Selvfølgelig specielt hvis det regner eller blæser alt for meget. Men der er ikke meget, der slår det at overnatte direkte i det fri. At sove under åben himmel med udsigt til stjernerne hele natten er noget helt specielt. Et underlag er at anbefale og vær gerne sammen med nogle venner, så I kan dele oplevelsen. Et godt råd er ikke at lægge sig under træer, da de for det første dækker for udsynet til himlen, men også da de opsamler dug på grenene, og du kan ende med at blive rigtig våd, når de falder ned på dig.

At betragte stjernerne når du falder i søvn og så vågne op til solopgang. Det er tæt på en perfekt oplevelse.

Den bedste sovepose

Men du får brug for en sovepose af høj kvalitet, når du skal sove udenfor. Kulden må bare ikke ødelægge den gode oplevelse. Gode råd til at finde den bedste sovepose er at kigge efter isoleringen. Den skal være i orden. En lynlås der kan lynes begge veje kan også anbefales, og desuden er det en god feature at fodenden også kan åbnes. Materialerne soveposen skal være lavet i, er selvfølgelig en vigtig ting. Gerne polyester udvendigt og nylon indvendigt. Og så er det bare en god ide med et soveposeovertræk til at tage vand. Mange soveposter findes i forskellige længder. Og der er vigtigt at finde den længde, der passer til dig, da det har stor indflydelse på isoleringen og dermed på om du kan holde varmen.

Snydemetoden

Er du ikke helt tryg ved at lægge dig til at sove i skoven eller lignende sted, så kan du starte med at tage din sovepose og overnatte på altanen eller terrassen, hvis du har sådan en. Det gør det lettere at fortryde, og lige gå indenfor, hvis du synes det bliver alt for koldt. Men husk ikke at smække altandøren for så får du for alvor brug for en meget varm sovepose.