Derfor skal du og din familie have en hund

Det er ikke nogen hemmelighed, at hunden er menneskets bedste ven. Men faktisk gælder det også den anden vej: mennesket er hundens bedste ven. Og hvis du nogensinde har betragtet en hund i nærheden af dens ejer, vil du utvivlsomt have bemærket dens urokkelige hengivenhed over for sin menneskeven.

At have en hund medfører naturligvis et stort ansvar. Den skal passes og plejes, luftes og kæles for, og dertil hører de store udgifter, der følger med tjekkene hos dyrlægen osv.

Det kan dog være utroligt befriende at have en hund i familien. Den kan være det samlende element, der forener uforenelige søskende, og kan være en kilde til latter og glæde.

Men hvilken hund bør man anskaffe sig? Det er ikke en let beslutning, da der i dag findes et hav af forskellige hunderacer, og alle med meget særskilte karakteristika og personlighedstræk.

Den perfekte familiehund

Hvis man er på udkig efter den perfekte familiehund, bør man i den grad overveje at købe en sød Staffordshire bull terrier. Denne meget godmodige, kontaktsøgende hund er en ren kærlighedsbombe, og med den rette træning i hvalpestadiet kan man skabe ubrydelige kærlighedsbånd mellem den og familiemedlemmerne.

Denne hunderace, der også kaldes en ”Staffy”, er som udgangspunkt en lidt følsom sjæl, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at den får en masse kærlighed og ikke får for meget skældud. Dog skal du samtidig sørge for, at den lærer, hvordan den skal opføre sig, og at du sætter nogle rammer for, hvad der er i orden, og hvad der ikke er.

Med en Staffy som et nyt medlem af familien, vil I med garanti få en masse vidunderlige oplevelser. Denne lille firbenede ven er en sand, lille hyggespreder, og I vil utvivlsomt nyde hvert eneste sekund i dens selskab.