Derfor skal du bruge proteinpulver

traeningsperson

Dette indhold er sponsoreret

Proteinpulver er blevet til en vare, der efterspørges hos mange landet over. Der mærker at flere og flere brugere af kosttilskuddet, som anvender det til at opbygge deres muskelmasse. Det gælder blandt andet FitnessGuru.com, der har oplevet en stigende efterspørgsel på proteinpulver og kreatin de seneste mange år. Den konstant stigende interesse for sundhed og motion er med al sandsynlighed den direkte årsag til at proteinpulver er blevet en kult-vare hos fitnesscentre og fitness butikker landet over. I denne artikel kigger vi derfor på, hvordan proteinpulver kan være medvirkende til at opbygge en større muskelmasse hurtigere, end hvis man ikke indtog det. Der er forskellige holdninger til den fulde effekt af proteinpulver, og derfor sørger vi for udelukkende at komme med videnskabelige fakta. Sundhedsstyrelsen anbefaler ca. 0,8 gr. pr. kilo kropsvægt, hvilket betyder, at en stor del af befolkningen faktisk indtager den rette mængde protein via deres naturlige kost. Men der er altså mulighed for at indtage endnu flere proteiner vha. proteinpulveret. 

Proteinpulver hjælper din krops opbygning af muskler

Proteinpulver er ikke et nødvendigt onde at indtage for at opbygge en stor muskelmasse er det mest kendte fakta på området. Der eksisterede også bodybuildere før proteinpulverets tid. Proteinpulveret er dog blevet en bekvemmelig måde at optage proteinpulver, da det før i tiden krævede et stort indtag af proteinrige fødekilder (kød, æg, fisk mm.). I dag kræver det ét scoop af en pose proteinpulver samt enten vand, mælk eller juice, for at optage store mængder proteinpulver. Tilskud skal derfor ses som en bekvemmelig adgang til proteiner, som man kan indtage efter træning eller på andre tidspunkter, hvor man har brug for proteiner. Det hjælper på den måde blot til opbygningen af muskelmassen. Det virker substituerende i stedet for at skulle spise en stor portion kød eller æg efter træning. En proteinshake er ligeledes nem at have med på farten, hvis man f.eks. skal fra træningscenteret til en anden aktivitet. Derfor er proteinpulver ikke pr definition bedre end proteinrige fødekilder – det er blot et alternativ til at optage proteiner på anden vis. 

Proteintilskud kan bruges i mange madretter

Det mest proteinpulver er i dag baseret på valle (eller “whey”, som det hedder på engelsk), men de fleste producenter tilføjer smag til proteinpulveret, da smagen af valle ikke udpræget fryder smagsløgene. Derfor kan man bruge proteinpulver til f.eks. pandekager, kager eller putte det i skyr, yoghurt mm., hvis man gerne vil højne proteinindholdet i sine måltider. Det er efterhånden blevet en trend at rigtig mange fitness-folk spiser æg og protein pandekager til morgenmad for at optimere deres proteinindtag til deres måltider. 

Fjerner sulten og undgår at du spiser usunde snacks

Desuden gør proteiner dig mere mæt, og mæthedsfornemmelsen holder længere end f.eks. kulhydrater gør det. På den måde kan du altså med en proteinshake nedbringe de usunde snacks og mellemmåltider. Proteinpulver er ligeledes nemt at indtage, så derfor er det faktisk fint at indtage en shake som en snack i stedet for at finde en Snickers frem.