Checkliste – ting, du skal huske, inden du dyrker sport i udlandet

cykling i udlandet

Skal du til udlandet? Har du intentioner om at skulle dyrke sport der? Så skal du læse med her. Især hvis du skal dyrke ekstremsport såsom dykning og skisport, er der noget, du skal være opmærksom på.

Find det rette sted at dyrke sport

Inden du kaster dig ud i diverse sportseventyr, er det fornuftigt, at du nøje udvælger dig det rette sted. Dette gælder helt lavpraktisk i forhold til at vælge destination, men det gælder også i forhold til at vælge eksempelvis guide eller instruktør.

Skal du dyrke særligt ekstremsport i udlandet, er det væsentligt, at du finder et center, en klub eller en guide, som du føler dig fuldkommen tryg ved. Det er ikke for sjov, det kaldes ekstremsport, og derfor skal du også meget gerne vide dig sikker på, at du er i gode hænder, inden du eksempelvis hopper ud fra dykkerbåden eller springer i faldskærm ud fra et fly. Vær derfor meget gerne kritisk, når du skal finde det rette sted til at udfolde dig. Der er en del på spil, og det kan derfor også godt betale sig at være grundig i din research.

Få styr på dit udstyr

Uanset om der er tale om ekstremsport eller om ganske almindelig sport, er det en klar fordel at have styr på udstyret. Det kan du være ganske sikker på, at du har, hvis du simpelthen tager dit eget udstyr med dig på ferie.

Med dit eget udstyr har du bedre overblik over, hvilken tilstand det er i, og dermed er der mindre risiko for, at det strejker eller volder dig problemer på ferien. Det kan du i højere grad risikere, at udstyret gør, hvis du har lejet det eller lånt det. Har du mulighed for at tage dit eget sportsudstyr med dig på rejsen, vil dette altså langt hen ad vejen være at foretrække.

Det gælder desuden med stor sandsynlighed, at du finder det mere behageligt at kunne benytte dit eget udstyr frem for at skulle leje eller låne udstyr. For din egen komforts skyld er der derfor yderligere god mening i at tage dit eget sportsudstyr med dig på ferie. Dermed er du fuldkommen sikker på, hvad du har med at gøre, da du kender det i forvejen.

Forsikring, til hvis uheldet er ude

Er du på ferie, skal du naturligvis have en omfattende og god rejseforsikring på Informeo. Dermed er du dækket ind, hvis der skulle ske dig noget på ferien. Det betyder også, at du eksempelvis kan få erstatning for tabte feriedage, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Hvis du dyrker ekstremsport, skal du være særligt opmærksom på dine forsikringer. Det gælder ikke mindst, hvis du dyrker ekstremsport på ferien. Der er nemlig nogle helt særlige regler for skader, du pådrager dig i forbindelse med eksempelvis dykning, faldskærmsudspring og skisport.

Vil du være sikker på, at du er dækket ind, når du dyrker ekstremsport på ferien, skal du altså sørge for at tegne en forsikring, der gælder for netop ekstremsport også. Er det ikke udspecificeret, at din forsikring dækker i forbindelse med ekstremsport, gør den ikke. Vær derfor meget opmærksom på dette, hvis du har planer om at dyrke farlige sportsgrene i udlandet. Ellers kan du risikere, at du ikke kan få nogen erstatning, hvis uheldet er ude, og du kommer til skade.