Beskyt dig selv, hvis du cykler meget

mand cykler med cykelhjelm

Der er ikke noget, der er vigtigere end at passe på sig selv og andre. Og det er blot noget, som der bør være et endnu større fokus på, når det komme til den måde, som man færdes i trafikken på. Det handler derfor om at få sig nogle gode vaner i trafikken, således man ikke kommer til at udgøre en fare hverken for sig selv eller sine medtrafikanter.

Og derfor handler det mange gange også om at sørge for at give sig selv de bedste forudsætninger for den sikkerhed. Og er man cyklist, kan man blandt andet gøre det ved at sørge for altid at tage en cykelhjelm på, når man sætter sig op på cyklen. Det kan du læse meget mere om her nedenunder.

Man skal passe på sig selv og sine medtrafikanter i trafikken

Når man færdes i trafikken, handler det om, at man altid skal være opmærksom på de ting, som der sker omkring en. Og er man på cykel, er det faktisk endnu vigtigere. Som cyklist er man nemlig mere udsat, end hvis man er bilist, idet man ikke har noget, der kan beskytte kroppen mod uheld. Noget, der derfor altid bør være en vane at tage på før en cykeltur, er cykelhjelmen. I nogle tilfælde er det den, der kan redde dit liv, og derfor er det så vigtigt, at man sørger for at passe godt på sit hoved.

Som cyklist er du ekstra udsat, derfor skal ud huske cykelhjelmen

Men det er ikke bare lige sådan at anskaffe sig en cykelhjelm. Man skal nemlig sørge for at få fat på den rette. Det betyder, at man skal finde frem til den model, som man ikke føler sig pinlig ved at have på, hvorfor man rent faktisk kommer til at gøre brug af den. Og det er netop derfor, at der er mange, der gør brug af en Høvding cykelhjelm. Læs mere om Høvding.

Sørg for at hjelmen sidder som den skal på hovedet for maksimal beskyttelse

Og så er det også yderst vigtigt, at den bliver tilpasset, så den giver maksimal beskyttelse. Det vil sige, at den skal strammes til, således den sidder korrekt. Den må ikke sidde for langt nede i panden, men heller ikke for langt oppe.

Den måde ikke sidde så løst, at den skøjter omkring, når du bevæger hovedet, men den må heller ikke sidde så stramt, at den fører til ømhed. Der er således nogle krav, som den skal opfylde, førend du kan være sikker på, at du får den mest optimale form for beskyttelse af dit hoved, når du færdes på din cykel i trafikken.