Bedste svømmemærke anno 2017 – Til eliten og motionisten

pool

Svømning er efterhånden blevet danmarks tredje mest populære sportsgren at dyrke herhjemme (lige efter fodbold og gymnastik) med over 275.000 aktive svømmere tilmeldt i svømmeklubber, heriblandt ca. 5.000 konkurrencesvømmere, og dertil alverdens motionister som bare svømmer en gang eller to om ugen i den lokale svømmehal. Måske er du også en af dem, og ligesom dig har alle de andre også brug for et par badebukser eller badedragt samt et par svømmebriller til at kunne svømme i og med.

”Desværre” er der i takt med at flere og flere svømmer kommet langt flere forskellige svømmemærker, som alle forsøger at fortælle dig at de laver det bedste og mest kvaltietssikre badetøj og svømmebriller. Ofte er realiteten bare en helt anden. Derfor har jeg herunder sorteret alle de mindre gode svømmemærke fra, og samlet de tre bedste og største svømmemærker verden over til dig herunder, således at du kan være sikker på at købe det helt rigtige svømmeudstyr, badetøj og/eller svømmebriller.

Med udgangspunkt i min karriere som tidligere elitesvømmer gennem over 10 år vil jeg altså herunder gennemgå de tre bedste svømmemærker ud fra min erfaring, hvor man både kan få udstyr til både elitesvømmeren, børnesvømmeren samt elitesvømmeren

  1. Speedo – Bedste svømmemærke

Speedo er nok det svømmemærke i Danmark, som allerflest almene danskere kender – måske gør du også? Og nu vurderer jeg det også til at være det bedste svømmemærke du overhovedet kan finde i dag, og det er også flere gode grunde til:

For det første, så har Speedo efterhånden eksisteret i over 100 år (blev grundlag i 1914 i Australien), hvilket tilmed gør Speedo til det ældste svømmemærke overhovedet. Det betyder at de efterhånden har utroligt stor erfaring med udvikling og produktion af kvalitets svømmeudstyr og badetøj, og det kan man hurtigt mærke når man så svømmer med det.

For det andet så har de bare det største udvalg af både svømmeudstyr og badetøj. Tre gange hvert år udkommer der en ny kollektion af badetøj, ligesom de løbende udvider deres sortiment af udstyr til svømmere. Det betyder at du kan finde alt du overhovedet kan drømme om til brug i vand, og det er alt fra våddragter og næseklemmer til finger paddles og badetøj i alle mulige farver.

Derudover bruges Speedo verden over af verdens bedste svømmere til både OL, VM og EM, hvor flere OL-guld medalje tagere, herunder den største legende af dem alle, Michael Phelps, som blandt andet vandt 8 guldmedaljer under OL i 2008 iført et par Speedo badebukser og svømmebriller.

  1. Arena

Gennem de seneste år har Arena cementeret sig som det klart bedste svømmemærke til elitesvømmere, hvorfor også rigtig mange af verdens bedste svømmere svømmer i Arena, heriblandt f.eks. Adam Peaty. Men over de seneste år har de også udvidet produktsortimentet til hr. og fru Danmark, hvilket alt i alt gør dem til, ifølge mig, verdens anden bedste svømmemærke.

Til forskel fra de andre svømmemærker, så er Arena faktisk et af de nyere mærker, som først blev udtænkt efter OL i 1972 af tyskeren Horst Dassler, søn af grundlæggeren af Adidas. Men i dag er Arena altså et verdensomspændene svømmemærke, som millioner vis af svømmere bruger til dagligt.

Til konkurrence svømmere har Arena specielt deres Arena-Carbon-Pro serie, som er den mest populære overhovedet, samt deres nye Arena Cobra Ultra svømmebriller. Ganske enkelt får man bare ikke hurtigere badetøj eller andet udstyr end fra Arena.

  1. TYR
    På tredjepladsen har jeg valgt det tredje største svømmemærke i verden, TYR, som er en af verdens førende brands og producenter af svømmeudstyr og badetøj.

TYR er ligesom de to andre også kendt for deres kæmpe store udvalg af svømmeudstyr og badetøj, hvilket betyder at de har noget beregnet til både elitesvømmeren, hr. og fru Danmark samt børnesvømmere.

Specielt deres udstyr til konkurrence svømmere, som f.eks. deres Avictor- badetøj, svømmeplader, svømmefødder og andet udstyr.

Derudover kan du altid være sikker på at få en farverig badedragt eller par badebukser hos TYR. Specielt lyserød, grøn og lyseblå er de glade for, og det giver et friskt pust i de danske svømmehaller. Og kvaliteten af dette badetøj bliver bare ikke bedre.

Sådan nåede vi igennem de top tre bedste svømmemærker i verden, som i øvrigt alle tre kan købes på Watery.dk, hvor de har samlet danmarks største udvalg af svømmeudstyr og badetøj. Skal du have noget kvaltietsudstyr og badetøj, så er det klart anbefalesesværdigt at vælge noget fra specielt en af disse tre mærker.