Aktiv rejse: Få en oplevelse for livet

Løb på stranden

Sommerferien har så småt ramt det meste af den danske arbejdsstyrke, og det er dermed også perioden for absolut flest udlandsrejser. Til trods for en rekord varm sommer i Danmark, har mange tusinde danskere valgt, at ferien skal bruges på eventyr i udlandet. En stor del af dem, der vælger at rejse til sydligere himmelstrøg, har valgt en aktiv ferie, men hvorfor er det så spændende?

Fysisk aktivering af kroppen lader dine batterier op

Selvom det kan virke modsigende, så viser forskning faktisk, at fysisk aktivering af kroppen i ferien er med til at lade dine batterier op. Med andre ord slapper du bedre af på din ferie, hvis du tillader træning og fysisk aktivitet. Mange anser en ideel ferie som værende afslapning ved poolen med en god bog. Der kan dog sagtens være fysisk aktivitet indblandet i ferien, uden at det bliver en sur tjans.

Rejsebureauerne har fået øjnene op for, at flere og flere danskere ønsker at være aktive i ferien. Af denne grund ses det, at områder med aktive træningshoteller er nogle af de mest populære feriedestinationer i år. Nogle af de absolut mest populære ferieresorts af denne slags er:

  • Club La Santa Sport
  • Club Med
  • Playitas

Dét som mange danskere er vilde med ved disse steder, er muligheden for at prøve forskellige sportsgrene af. Træningshotellerne har ofte en masse aktiviteter hver dag med kyndige instruktører, der guider dig gennem de sportslige aktiviteter. Club Med tilbyder eksempelvis vandski i Brasilien, mens Club La Santa Sport tilbyder tennisundervisning i Spanien.

Er træningshoteller dyre at bo på?

Som udgangspunkt er træningshoteller dyrere end almindelige hoteller. Det skyldes ofte, at der udbydes en masse sportslige aktiviteter, der er medregnet i prisen. Ønsker man at jagte en billigere pris, kan der være god idé i at kigge lidt på, hvordan priserne ændres afhængig af, om du bestiller dit ophold direkte hos hotellet kontra hos et dansk rejsebureau.

Skulle priserne overstige dit budget, kan du her se, hvilke mulige lån du kan optage.

Træningshoteller har det tilfældes, at fokus er lagt op omkring fysisk aktivitet. Derfor vil du opleve, at madretterne, der serveres i hotellets restauranter, er nøje udvalgt med øje for kost og træning. Hermed ikke sagt, at der ikke serveres pizza og pommes frites, men du vil have mulighed for at kunne spise sundt og varieret under dit ophold.

Hvilket træningshotel er det bedste?

Der kan ikke udpeges ét træningshotel, der er bedre end alle andre. Det afhænger af, hvilke sportslige aktiviteter du ønsker at udføre samt dine præferencer i forhold til mad. Har du dog mulighed for at prøve en af de mange Club Med hoteller rundt om i verden, tør vi godt stå på mål for, at du ikke bliver skuffet. Se blot nedenstående video for inspiration: