4 gode sportsgrene til vinteren

håndbold

Det er bare nemmere at komme ud og motionere om sommeren, når solen skinner og vejret er varmt. Så snart det bliver vådt og koldt, kan det være sværere at tage sig sammen til at dyrke sport. Ikke mindst, hvis man er en af dem, der dyrker en sæsonpræget sportsgren. Her får du fire forslag til sportsgrene, som du kan dyrke om vinteren og holde formen ved lige.

Prøv kræfter med håndbold

Er du en af dem, der spiller fodbold i sommersæsonen? Så kan håndbold være et godt alternativ til dig, når vinteren er over os. Håndbold er for dig, der har boldøje, kan lide at spille på hold, og så foregår det indenfor i en hal. Du kan bruge det samme træningstøj til håndbold, som du bruger til fodbold. Eneste undtagelse er skoene. Fodboldstøvlerne bliver du nødt til at lægge på hylden for en stund. Har du ingen sko, så køb håndboldsko her.

Skift din tennisketcher ud med en badmintonketcher

Nej, tennis er ikke badminton. Udover at begge sportsgrene foregår på en bane med et net og kan spilles af to eller fire personer med en ketcher, så er det to forskellige sportsgrene. Men prøv alligevel at vedligeholde sommerens tennisform med et spil badminton et par gange om ugen vinteren igennem.

Lad løbeskoene holde pause i vintermånederne

Du løber hele året, siger du. Jo, men det er nu meget rart at kunne rykke inden døre i sne, regn og blæst. Et godt alternativ til at løbe udenfor er motionscenterets løbebånd. Er du vant til at løbe på gader og stræder, kan løbebåndet føles som en lunken oplevelse. Prøv i stedet for spinning. De fleste idrætshaller og motionscentre har spinninghold på flere niveauer. Spinning kræver et par særlige spinningsko og et par cykelbukser, der er forede i skridtet. Fordelen er, at spinning er effektiv kredsløbstræning. Derfor er det en optimal vintersport til dig, der skal holde løbeformen.

Tag i svømmehallen

Har du ikke mod på at melde dig ind i den lokale håndboldklub eller købe et par nye håndboldsko, så er der altid svømmehallen. De fleste svømmehaller holder åbent hele vinteren. Ofte behøver du ikke være medlem af en svømmeklub for at dyrke motionssvømning et par gange om ugen. Svømning er en fantastisk sportsgren, som kan dyrkes året rundt, og i de kolde vintermåneder kan det anbefales at slutte svømmeturen med en tur i sauna.