Efterlev dine sunde planer i praksis

Søndagsstemning

Har du nogensinde oplevet at lægge planer for din sundhed, som du ikke har efterlevet? Nej, vel. Det er mere dine venner og veninder, der lægger strenge planer for deres sundhed og trivsel, som de ikke efterlever. 

Løgn. Vi kan alle sammen blive meget ambitiøse, når søndagens sene aftentime rammer. Pludselig bliver der lagt planer for alle mulige aspekter af vores liv. Jeg skal huske at komme til lægen. Jeg skal også begynde at spise sundere. Jeg skal også komme mere i fitness. Jeg skal også have fundet et nyt job. 

Det er helt naturligt at finde sig selv i denne fortvivlelse, spørgsmålet er så, hvad du skal gøre ved det? 

strækker_ud

Sundere og mere eftertænksomt liv

Hvis du udskyder et lægebesøg, et optikerbesøg eller et besøg hos hørerlægen, så vil du gøre klogt i at få det afviklet. 

Er tiden til, at du skal have høreapparat og benytte Widex webshop, skal det tages alvorligt. 

Særligt mænd har en tendens til at udskyde deres besøg hos lægen. Det kan forårsage store skader for disse mænd. Skræmmeeksemplet er kræftknuden, der vokser sig større og større, uden at den bliver opdaget. 

Men også mindre voldsomme eksempler gælder her. Tænk f.eks. på dine tænder. Hvis tandlægebesøget bliver udskudt, kan det volde større og større smerte samt til sidst ødelagt tandkød, tænder, tandrødder eller nerver. Og behandlingen bliver kun mere smertefuld at få foretaget. 

Er det derfor problemer som disse, du kæmper med i din sundhedsfortvivlelse, så er opfordringen klart, at du afvikler problemet så hurtigt som muligt. 

Søndagens sene aftenønsker 

Men vores sundhedsønsker rækker langt ud over at ringe til lægen. Det er ting, som at vi skal motionere mere, spise sundere osv. 

Et redskab til at efterleve disse ønsker lyder som følger. Gør op med dig selv, hvor vigtigt ønsket er for dit liv. Øger du din livskvalitet ved at foretage denne ændring, så er det værd at efterstræbe. 

Hvordan ved du så det? 

Når du er klar i hovedet midt på ugen eller måske har en samtale med en ven eller familiemedlem kan du bringe emnet op. Virker det som noget realistisk for dig, og noget din tilværelse faktisk vil forbedres af, så efterstræb det. 

Rådet er noget nemmere at give end faktisk at efterleve. Det er en lang og svær proces at ændre dine handlemønstre, om ændringer er stor eller lille. 

Løber

Vi er alle syndere – og hvad så? 

Omvendt kan det også være, at du slet ikke skal gøre noget. Alle mennesker oplever at havne i en fortvivlelse, i en sindstilstand hvor hele dit liv virker surt og burde forbedres. 

Det betyder derfor ikke, at selv dine tilbagevende problemer og ønsker om ændring i livet, faktisk behøver at blive aktualiseret på et tidspunkt. Vi har alle sammen aspekter ved vores liv, vi ved er forkerte, som vi burde ændre. Spørgsmålet er bare, om dit liv så rent faktisk bliver forbedret af denne ændring. 

Medmindre du lammes af en sådan træng til, at nu skal det altså ske, er spørgsmålet ikke umiddelbart ligetil at besvare. 

I hvert fald skal beslutningen ikke træffes en sen aftentime, hvor det hele er surt. Vent til dagen efter og få problemet snakket igennem med en ven eller familiemedlem.