Sådan kombinerer du den sunde livsstil og take away mad

travl kvinde

Nogle gange er hverdagen simpelthen så hektisk at det føles helt umuligt at skulle finde tiden til at komme på en ret til aftensmaden, handle ind og tilberede den. For at give sig selv lidt mere frirum til at klare alle de ting man har travl med, så vælger man løsningen take away. Men hvad så hvis man samtidig prøver at have en sundere livsstil?

take away

Kan man kun få usund mad som take away?

Der findes mange mennesker der ønsker at leve så sundt som muligt, da de er klar over de mange gode effekter det har for dem. Deres energiniveau er langt højere når de sover nok, spiser sundt og varieret og får motioneret. Men alligevel opstår situationer som den beskrevet ovenfor. Hvordan håndtere du det når du står og har travlt og kan mærke sulten snige sig ind på dig?

Det er absolut ikke forkert at spise usund take away en gang imellem, det ødelægger ikke din gode rutine. Men det kan være at du samtidig ikke føler for at få bedret og kalorierig mad i dag. Det kan være at du ved at du også skal have sådan noget mad senere på ugen, eller at du bare føler at din krop har mere brug for grøntsager end olie, ost og brød. Mange føler at take away er lig med snasket mad, som nærmere får dig til at føle dig oppustet og træt end at det fornyer din energi. Måske har du det på samme måde. Men det er faktisk slet ikke tilfældet. 

salat-til-levering

Få sund mad bragt lige til døren 

Der findes mange restauranter som nu også har lækre og mættende salat til levering og take away. På den måde kan du fortsætte dine gode madvaner, men samtidig få det bragt lige til døren så du kun skal bruger de fem minutter det tager at vælge maden, skrive leveringsadressen og betale. Det bliver ikke meget nemmere. 

Resten af tiden kan du så bruge på alle de opgaver som du har travlt med at udføre. Og du kan samtidig glæde dig over at du nu kan nyde en god omgang fedtet mad, med endnu bedre samvittighed, i weekenden hvor du måske har mere lyst til det.  

Det kan endda være at du kan blive lidt inspireret af den sunde take away du får bragt til døren, sådan at du selv fremover kan lave endnu mere spændende og sund mad til dig selv.