Træn din selvtillid og få mere ud af turen i træningscenteret

mand

Tænker du meget over, hvad andre tænker om dig, når du står i træningscenteret? Følelsen af at være forkert eller malplaceret kan være utrolig hæmmende og gøre det svært at slæbe sig afsted til træning. 

Men vidste du, at du kan træne din selvtillid større og stærkere, præcis som du træner dine muskler? 

træning_i_balance

Vær positiv omkring dit spejlbillede

I stedet for at bruge energi på, hvad andre tænker om dig, kan du med simple metoder tilpasse måden, hvorpå du betragter dit eget selvbillede. Det er trods alt det vigtigste. Formår du at tænke mere positivt om dig selv, vil hele turen i træningscenteret blive en bedre oplevelse.  

Prøv at starte hvert træningspas med at sige én god ting til dig selv i spejlet. Øv dig på den måde i at tænke mere gunstigt. Husk også altid at smile, når du får øje på dig selv i spejlet.
Farver gør glad, så prøv at iklæde dig sportstøj i din yndlingsfarve. Det kan gøre vejen til smilet kortere. Du kan også prøve at eksperimentere med neglelak, der kan sætte lidt kulør på dit træningsoutfit. Hvis du gerne vil lave negle, der holder til træning, kan du kaste dig over den særligt slidstærke gellack. 

Det kræver dog UV- eller LED-lys for at hærde. Det kan være en god idé at øve sig i denne kunstform på de såkaldte swatch sticks 50 stk., inden du kaster dig over at male dine negle. 

Do_not_give_up

Selvtillid handler også om indre balance

Stammer dit behov for at præstere fra et ønske om at bevise udadtil, at du er god nok? Kunsten er at finde frem til den indre motivation.
Selvom det kan være svært, skal du lade være med at sammenligne dig med andre under din træning. Fokusér på dig og din egen udvikling. Klap dig selv på skulderen, både når du laver øvelser, du er ekspert i, og når du udfordrer dig selv med noget nyt. Husk, at det ikke handler om at gennemføre en træning til perfektion hver gang. Det kan også være en præstation overhovedet at komme afsted. Det fortjener også ros.
For at øge den indre medvind kan du sætte dig selv nogle delmål og give opmuntrende feedback undervejs. Fokusér på din egen proces og acceptér, at målene tager tid af opnå. Du kan ikke blive verdensmester i bænkpres eller dødløft over natten, men du kan måske forbedre din performance bare en smule fra gang til gang.