Sådan forbrænder du dine daglige kalorier

Vægtløfter

Når du forbrænder kalorier, så medvirker det til vægttab. Derfor er det vigtigt at du kan balanceret forhold til hvor mange kalorier du indtager igennem mad, og hvor mange kalorier du forbrænder igennem fysisk aktivitet. Det er meget forskelligt, hvor mange kalorier vi hver især forbrænder uden at løbe eller træne. Det afhænger blandt andet meget af, hvilken type arbejde du har. 

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du bedst muligt forbrænder dine daglige kalorier.

Mand der træner

Hvis løb ikke er noget for dig

Der er mange som har svært ved at løbe. Det kan være at man har tendens til hurtigt at få skinnebensbetændelse, eller at man bare ikke har tiden til at løbe i 2 timer om dagen. Der findes mange effektive måder at forbrænder kalorier på, og en af dem er at gå til spinning. Til spinning forbrænder du hurtigere dine kalorier, end hvis du løber en tur. 

Hvis du ikke har råd eller planer om at have en spinningscykel hjemme i dit eget hjem, så kan du melde dig ind i dit lokale fitnesscenter, hvor de sikkert har holdkurser til spinning. 

Invester i en crosstrainer

En crosstrainer er helt ideel til din hjemmetræning. Du bestemmer helt selv hvornår du vil bruge den. Om det er om morgenen inden arbejde, så er den lige ved hånden, når du træder ud af sengen. Det kan også være du hellere vil motionere om aftenen, og her behøver du heller tilsidesætte tid af til at køre ned i det lokale fitnesscenter. 

Crosstraineren er især god til dig som ønsker at forbrænde kalorier. Med crosstraineren bruger du nemlig ikke kun underkroppen, men også overkroppen. Dette gør at din kalorieforbrænding stiger i forhold til at løbe eller cykle. Du kan læse mere om en crosstrainer her.

Arbejdsplads

Husk at tage dit arbejde i betragtning

Hvis du har et fysisk krævende arbejde, så behøver du ikke forbrænde lige så mange kalorier udenfor arbejdet. Hvis du derimod sidder hele dagen på et kontor, så har du altså et langt større behov for at forbrænde kalorier.

Hvis du arbejder på et kontor, så er der dog flere tiltag du kan gøre, for at forbrænde flere kalorier. Du kan blandt forhøre din leder om muligheden i at investere i hæve-sænke-bord. Denne type arbejdsbord gør det muligt at stå op, og på den måde forbrænder du flere kalorier. 

Du kan tage cyklen på arbejdet i stedet for bilen, på den måde får du kompenseret for dit lave aktivitetsniveau på kontoret.