Dame elcyklen – noget for sig!

Der er efterhånden rigtig mange virksomheder, der sælger elcykler i danmark, og det kan være svært at finde rundt i, hvor man finder den rigtige elcykel til pengene. En e-bike er i bund og grund en normal cykel, men bare en mere opgraderet model. Det du får ved at købe en e-bike i stedet for en helt normal cykel er en cykel med en elektrisk hjælpemotor placeret i for, center eller bagnav, dvs. at du altså får en helt normal cykel, men med en smule hjælp når du træder i pedalerne.

 

Hvad kan en dame elcykel?

med en dame elcykel investerer du i din økonomi, din sundhed og i særdeleshed i miljøet. erstatter du bilen med en dame elcykel får du langt mere motion, selvom motoren hjælper til. motoren kører på batteri som enten sidder under cyklens bagagebærer eller på cyklens stel. med en dame elcykel har du muligheden for at cykle i skole, på arbejde eller måske bare cykle byture eller på landeveje og nyde den smukke natur du omgives af. du får motion og vind i håret.

 

Er en elcykel tungere?

Du skal forvente at elcyklen er tungere end en normal cykel. Elcyklen vil pga dens batteri altid være tungere. man kan forvente en vægtforskel på 5-10 kg. Med årene er elcyklerne blevet mere moderne, da de har fået en walk assist. Du kunne nok godt forestille dig at det er knap så fedt at trække en 25 kg cykel op ad en bakke, derfor er denne walk assist indstillet i elcyklerne til at hjælpe, disse walk assist kan ca trække elcyklen op til 6 km/t.

 

Fordele ved en dame el cykel

Med en dame el cykel er du langt mere fleksibel end med en normal cykel. Du kommer hurtigere frem, kører langt længere da du har batteriet som hjælpemiddel og så har du bare en cykel, der fungerer som den skal. Hvem kunne ikke af og til bruge en smule hjælp op af den stejle bakke når man cykler? Med en dame elcykel får du hjælp af en usynlig hånd op ad bakke eller på en stejl stigning.

DU FÅR MERE FOR PENGENE!!

 

Om batteriet

På en dame elcykel er batteriet selve kernen på cyklen. Når man lader sit batteri skal det helst være ved stuetemperatur, så efter din cykeltur, så tag batteriet med ind i varmen op oplad det. Ligesom alle andre batterier er din elcykels batteri ikke så glad for kulde. Batteriet har bedst af at blive opladet ofte – også efter kortere ture. Hellere oplade det ofte end at kører batteriet helt i bund. Alt efter kvaliteten på dit batteri så er der en gennemsnitlig levetid på 3-6 år.

 

Få glæden ved at cykle, tilbage – med en e-bike

Som nævnt er det en skrøne at man ikke får motion ved at cykle på en dame elcykel. Har du udfordringer med dit helbred? Hvis du for eksempel lider af gigt eller en form for lungesygdom kan du få glæden tilbage ved at cykle på en dame elcykel.