Kom rygningen til livs med tre gode tips

kvinde

Nogle starter med at ryge, når de er ret unge, mens andre lige pludselig får en cigaret til en fest og synes, at det er det eneste saliggørende. Det smager godt og det kan være det, der binder nogle mennesker sammen socialt, enten til ungdomsfester, på gymnasiet eller på arbejdspladsen. Der er derfor mange grunde til, at vi som mennesker kan være udfordret på at holde sundheden forest og gå imod de flokmentaliteter, der ligger i alle grupper i samfundet. Det kan dog vise sig at være utroligt skadeligt for dig på sigt at ryge, og de mange sundhedsskadelige effekter af rygning kunne vi skrive en lang liste om her. Vi vil dog gå mere konstruktivt til værks og se på tre gode tips til, hvordan man kan stoppe sin rygetrang.

Start med en elektronisk cigaret

Det første vigtige skridt mod at stoppe med sin rygetrang er, at man køber en elektronisk cigaret. En elektronisk cigaret kan være det vigtige skridt mod, at man ikke stopper brat med at ryge fra den ene dag til den anden og dermed har større chance for at falde i igen, fordi overgangen bliver for brat. Her får du, med en e-cigaret, smagen og følelsen af røg uden de meget skadelige stoffer som nikotin. Det bliver dermed nemmere afvænne sin krop med at føle afhængighed.

damp

Tag ud i naturen og glem rygetrangen

Der er noget healende for krop og sind i at tage ud i naturen. Man kan for eksempel tage til stranden og bade, også selvom temperaturerne har nået de lidt koldere grader. Man skal selvfølgelig være øvet i at decideret vinterbade, men alt i alt kan man glemme sin rygetrang ved at udfordre sin krop og sit sind på andre punkter.

Gå i dialog med andre i rygestop

Har man for eksempel et godt netværk af venner, der også har prøvet at gå rygestop med en e-cigaret, kan man med fordel tale med dem om, hvordan det var, hvad de gjorde og hvilke positive effekter de har mærket, siden de holdt op. Det kan hjælpe til at se lyset for enden af tunnelen, når man hører, at andre har gennemført det på bedste vis.